"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon: Maarjamäe memoriaali lammutamist ei saa linnavalitsuselt nõuda (2)
17. juuni 2022
Maarjamäe memoriaal. Foto: Scanpix

Tallinna territooriumil asuvaid monumente kaardistatakse Kultuuriameti eestvedamisel juba praegu, kaasates selleks vajadusel erinevaid ameteid ja eksperte, rõhutas Tallinna Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Helve Särgava.

Särgava tõdes, et on selgusetu, mida tegelikult nõutakse — kas jutt on Kaitseministeeriumi hallata olevatest sõjahaudadest, Filtri tee kalmistul asuva pronkssõduri uuesti teisaldamisest või Maarjamäe memoriaali lammutamisest, mille osas on ka arhitektid ja mitmed eksperdid leidnud, et see väärib säilitamist ning rekonstrueerimist? “Me ei saa seda kindlasti linnavalitsuselt nõuda,” leidis Särgava.

“Mida üldse pidada okupatsioonirežiimide “ikoonideks”? Kas ka Estonia rahvusooperi laemaali või Liivalaia ja Tartu maantee ristil asuva hoone katusel olevat punatähist? Neid vastuseid eelnõus ei ole ja paraku puudub ka ühene õiguslik definitsioon, mistõttu me ei toetanud seda eelnõu,” ütles Särgava.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

nüanss
18. juuni 2022 09:44
Obelisk on paganlik fallose sümbol.
Vanamees
17. juuni 2022 06:08
Üldiselt on nii, et päevapoliitiliste emotsioonide pinnalt teevad pöördumatuid otsuseid vaid väga rumalad ja vastutustundetud inimesed, olgu küsimus siis parasjagu milles tahes.