"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
Nõo Lihatööstuse juht: tarbija otsib poes järjest rohkem kollast silti (0)
17. juuni 2022
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. Foto: Vallo Kruuser

„Oleme poekettidelt saanud tagasisidet, et kaupa küll ostmata ei jäeta, kuid vaadatakse odavamate toodete poole – järjest rohkem otsitakse kollaselt sildilt soodustust. See on murettekitav trend, millele tuleks väga teravat tähelepanu pöörata,“ märkis Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.Odavamates nn lihatoodetes kasutatakse tihti paraku väheväärtuslikku aseainet kondilihamassi ja see ei panusta tasakaalustatud toitumisse. Pigem tarbida pisut vähem, kuid alati kvaliteetselt.”

Toidu ränga hinnatõusu tingimustes peame Kruustüki hinanngul kõik ekstra pingutama, et kõrge kvaliteediga kodumaise toidu tootmine ja tarbimine säiliks.

“Toidukaupade rühmad on kallinenud erinevalt ja kogu toidukorvi hinnatõus ei ulatu praegu õnneks 20% juurde nagu üldine inflatsioon. Samas mõjutab hetkel toimuv nii tooraine kättesaadavust kui ka lõpptoodete hinda. Ja mõjutab nii sel kui ka järgmisel aastal, pikemalt ei oska kahjuks ennustada,“ tõdes Simmo Kruustük.

„Võitleme kõikide vahenditega tarbijate nimel, et hinnatõusu minimeerida. Samal ajal peame ka arvestama, et kogu hinnatõus ei ole veel tarbijateni jõudnud ja kuskil ongi klaaslagi ees. Mõnigi tarbija või tootja võib nendes rasketes oludes murduda ja kvaliteedis teha järeleandmisi. Meie oleme endale võtnud lisaülesande – toidu kvaliteedis ei tohi mitte kunagi teha mitte ühtegi kompromissi. Samal põhjusel me ei kasuta üheski oma tootes toitainevaest kondilihamassi.“

Kruustük rõhutas, et toidujulgeoleku seisukohalt on oluline võimalusel alati kodumaist toodangut anonüümsele importkaubale eelistada. See võimaldab kodumaise kvaliteetse toodangu mõistliku hinnaga kättesaadavust palju paremini tagada. 

„Nendes ülikeerulistes oludes on kodumaine tootmine ja kvaliteetse toidu kättesaadavus löögi all, sest inimesed teevad tihti valiku hinna põhjal ja hinnasurve tõttu eelistatakse kuskil kaugemal ja anonüümselt toodetud, madalama kvaliteediga toitu,“ kommenteeris ta.

„Meiega konkureerivad Euroopa riigid turgutavad aktiivselt oma kohalikku toidutööstust maksupoliitikast gaasivarustuskindluseni. See muudab meie positsiooni veel kehvemaks. Peame praegu omasid igal tasandil hoidma, et kodumaine ja kvaliteetne toit oleks kõigile ühiskonnagruppidele kättesaadav.“

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.