"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
ettevaatust - kiisu! Piritalased on kimpus koeri ründava kassiga (5)
17. juuni 2022
Foto: Pirita LOV / foto on illustratiivne

Facebooki gruppides on viimasel ajal ridamisi postitusi, kuidas Pirital elav kuri kass perenaisega tänaval jalutanud koera ründab või asub koera jälitama.

„Jalutasin koeraga ja talle jooksis aiast kallale suur mustavalgekirju kass,” kirjutab koeraomanik FB postituses. „Kass varitses auto all ja kui autost möödusin, kargas kolm korda koerast suurem kass koerale kallale,” kirjeldab teine. Postitustest selgub, et kass on mitut koera kriimustanud ja tekitanud vigastusi. Samuti on kassil komme koeri jälitada.

Veel selgub postitustest, et kass on koeri terroriseerinud pikemat aega. „Juba paar suve tagasi tuli kassi peremees minu juurde ja ütles, et ma jalutades koeri nende muru peale ei laseks, sest neil on väga kuri kass, kes võib rünnata. Olen seda arvesse võtnud ja alati teisel pool teed käinud. Omanik on kassi käitumisest teadlik, aga ei plaani midagi ette võtta,” kirjutab koeraomanik. „See on Sipsik,” on üks postitaja teada andnud ka kurja kassi nime.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul pole linnaosavalitsusse kurja kassi kohta kaebusi tehtud, kuid normaalne olukord ei ole. „Koerte ja kasside pidamist Tallinnas reguleerib eeskiri, mis sätestab koerte ja kasside pidamise nõuded. Muu hulgas peab loomapidaja välistama koera või kassi territooriumilt välja pääsemise või teistele loomadele või inimestele kallaletungimise võimaluse. Koer või kass ei tohi häirida ega ohustada teisi loomi ja inimesi ega neile kahju tekitada,” ütles linnaosavanem.

Kommentaarid (5)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kai
18. juuni 2022 07:17
See kass võib olla "hull", see on siis haige ja tuleks sellisel kujul ümbrusest eemaldada, et teda ravida, kui see on võimalik. Loomadki võivad ju hulluda.
Kass
18. juuni 2022 15:17
Miks kohe hull aga mitte lihtsalt agressiivne! Loomadki võivad ju vahel agressiivsed olla nagu näiteks mõned Pirita majaperemehed kui nende krundile liialt lähedale juhtud minema, kuigi just viimaste puhul tekib tunne, et ega nad äkki lihtsalt hullud pole ja ravi ei vaja!
K. Kambala
17. juuni 2022 14:07
Igati tibens! Ära siis saada oma peni võõrasse aeda. Kui sealne kass penile kihva-kõhva teeb, siis järelikult on kord majas. Järgmisena sean sisse poolkodustatud nugise või ahmi. Viimane järgneb sissetungijatele ka üle katuste ning kisub lisaks penile ka järgi lohiseva kakajala lõhki. Ja saabki korra majja.
Kass
17. juuni 2022 13:30
Ausalt öeldes ei julgeks ma kassist kolm korda väiksema koeraga üldse välja jalutama minnagi, sest sellise võib ju isegi mõni kanalisatsioonikaevust nina välja pistnud rotihakatis oma valdustesse kaasa haarata, mis siin veel teistest linnaloomadest -lindudest rääkida nagu näiteks samuti Pirital ringiluusivatest rebastest, kanakullidest, kajakatest jne.!
Elurikkus
17. juuni 2022 21:58
Elurikkus, mida vaja hoida. (sarkasm)