"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Venelased ründasid Lõssõtšanskit ja Severodonetskit: kuus hukkunut (0)
17. juuni 2022
Foto: Sergei Gaidai Telegrami kanal

„Lõssõtšanskis ja Severodonetskis sai vaenlase tulistamise tagajärjel surma kuus inimest,“ teatas Luhanski oblasti sõjaväevalitsuse juht Serhi Gaidai, vahendab UNIAN. „Veel seitse inimest viidi erinevate vigastustega haiglasse. Vene armee rünnakute arv kasvab iga päevaga.“

Foto: Sergei Gaidai Telegrami kanal

Gaidai sõnul jääb purustamata maju ning taristut iga päevaga vähemaks ning venelased tungivad edasi. „Vaenlane kasvatab oma tulejõudu ning see toob kaasa üha enam tsiviilohvreid,“ ütles ta. „Raketilöök Lisitšanski kultuurimajale nõudis kolme end seal varjanud inimese elu. Järjekordne õhurünnak hävitas ambulatooriumi hoone, kus arvatavasti oli ka inimesi ning üks kohalik elanik hukkus tänaval mürsuplahvatuses. Samuti sai teatavaks kaks surnut Severodonetski vanades rajoonides – ema ja poeg.“

Lisaks hävis Gaidai andmetel Lisitšanskis koolimaja ja kaks elumaja. Palju kahju on ka Severodonetski lähedal Sinetski külas.

Samuti rõhutas ta, et Venemaa sõjavägi jätkab piirkonna infrastruktuuri hävitamist. Nii registreeriti Sjevjerodonetski mittestandardsete keemiliste seadmete tehase hoonete pommitamine, kahjustada said hoone ja Azoti kontrollpunkt. Kokku pole keemiahiiglase territooriumil peaaegu ühtegi säilinud haldushoonet.

Gaidai ütles ka, et üleeile kasutasid sissetungijad Sjevjerodonetski, Lõssõtšanski, Ustinovka, Loskutovka, Metelkino, Borovski, Nikolaevka ja Novoivanovka piirkonnas suurtüki- ja mitmekordseid raketisüsteeme ning andsid õhulööke ka Loskutovkale ja Ustinovkale. Lahingud Sjevjerodonetskis jätkuvad. Ukraina sõjaväelased tõrjusid vaenlase pealetungi Zolote asula suunas, kus vaenlane taganes.

Foto: Sergei Gaidai Telegrami kanal

16. juuni pärastlõunal andsid Vene sissetungijad Lõssõtšanskile kaks õhulööki. Vaenlase pomm tabas üht hoonet, kus inimesed end varjasid. Sündmuskohale jõudnud päästjad tõid rusude alt välja neli hukkunud kodanikku.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.