"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Pagulasabi on Ukrainas rahaliselt toetanud juba ligi 110 000 inimest (0)
20. juuni 2022
Sõjapõgenikud Ukraina-Poola piiril Medyka külas asuvas piiripunktis. Foto: Scanpix

MTÜ Eesti Pagulasabi on Ukrainas rahaliselt toetanud juba ligi 11 000 inimest. Pagulasabi jagab rahapõhist toetust, et inimesed saaksid ise otsustada, mida neil enim vaja on. Praeguse seisuga on Pagulasabi toetanud 36 893 leibkonda ehk umbes 110 000 inimest, vahendab BNS.

“Kokku oleme vahendanud enam kui 17 miljoni euro eest rahapõhist toetust, mis on umbes 70 eurot ühe leibkonnaliikme kohta ühes kuus,” andis Pagulasabi ülevaate oma tegevusest.

Pagulasabi avas eraldi taotluskeskkonna Ukraina rahapõhise toetuse taotlemiseks, mis asub veebilehel https://register.pagulasabi.ee/ .

“Meie Ukrainas kohapeal tegutsev kõnekeskus teenindab umbes 1500 inimest päevas, nõustades ja jagades infot toetusvõimaluste kohta ning tehes eelvalikut meie enda rahapõhisesse programmi ja suunates inimesi vajadusel edasi teistesse programmidesse,” märkis Pagulasabi. 

Ühing toetab ka Ida-Ukraina haiglaid meditsiinitarvikute, meditsiinitehnika, toidu, generaatorite ja muu vajalikuga. Laiali on jagatud 900 tekki ja 4600 magamiskotti, samuti muud esmavajalikku pommivarjendites ja ajutistes majutuskohtades olevatele inimestele.

“Oleme osa Joint Market Monitoring Initiative’ist (JMMI), mille raames aitame humanitaarabi sektoril hoida järjepidevat ülevaadet sellest, kus ja kuidas Ukrainas turud toimivad, kas ja kui kiiresti esmatarbekaupade hinnad tõusevad ja nii edasi. Meie vastutusalaks on Zaporižžja ja Harkivi oblastid,” märkis Pagulasabi.

Lisaks Eesti annetajate toele teeb Pagulasabi rahapõhist sekkumist ka rahvusvaheliste partneritega. “Maailma Toiduprogrammiga (WFP) toetame rahapõhise sekkumisega 60 500 inimest Kiievi, Harkivi, Sumõ ja Tšernihivi oblastites. ÜRO humanitaarasjade koordineerimise ameti (OCHA) hallatava Ukraina humanitaarabifondi rahastusel anname rahapõhist abi 12 000 inimesele Zaporižžja ja Donetski oblastites üheks kuuks ja 4000 inimesele Poltava, Tšerkassõ ja Kirovohradi oblastites kolmeks kuuks. International Rescue Committee (IRC) rahastusel toetame 21 000 inimest Harkivi, Sumõ, Tšernihivi, Kiievi, Luhanski, Donetski, Zaporižžja, Hersoni ja Mõkolajivi oblastites,” lisas Pagulasabi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.