"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
fotod ja video Kunstihoones on avatud kevadnäitus, kus on esindatud on 72 kunstniku tööd maalist videodeni (0)
21. juuni 2022

Tallinna Kunstihoones Vabaduse väljakul on avatud Eesti Kunstnike Liidu iga-aastane populaarne kevadnäitus, kus saab näha läbilõiget kahe viimase aasta eesti kunstist. Esindatud on 72 kunstniku tööd ja näha saab teoseid maalist videodeni välja.

Selle aasta kunstihoone kevadnäituse näol on tegemist klassikalise ja isegi akadeemilise hõnguga väljapanekuga, kus nii värvis kui pealkirjades joonistuvad välja viimase aasta olulisimad teemad. Näiteks Terje Ojaveri skulptuurist “Ühe jalaga kõndija” õhkub nii isiklikku vaeva kui ühiskondlikult-poliitiliselt keerulist aega. Maarit Murka installatsioon “Monument” on pealtnäha rõõmsamates toonides, kuid teema sama tõsine.

Vaata galeriid (51)

“Hulga aastaid väldanud kriis, kus inimesed üritavad üle Vahemere jõuda Euroopasse oma õnne leidma ja otsima. Paljud neist on hukkunud ja see on üks neist teemadest, mis on uute kriiside varjus tagaplaanile jäänud,” rääkis Maarit Murka tööst Eesti Kunstnike Liidu asepresident Vano Allsalu.

Näitusel osaleda soovijaid oli 244, näitusele valiti välja 72 kunstnikku. Nii saavadki kunstihoones kokku kunstnikud erinevatest põlvkondadest, stiilidest ja tehnikatest. “Vaadata ei tuleks ainult konkreetseid töid, vaid lasta meel vabaks ja vaadata just, millised seosed või ka vastandused tekivad erinevate tööde ja autorite vahel, sest see on just kevadnäituse unikaalne tugevus, et siin saavad kokku ka sellised autorid ja tööd, mis tavapäraselt ei suhtleks omavahel,” lisas Vano Allsalu.

Kunstihoone pidi küll juba suve algusest kolima remondi ajaks Lasnamäele, kuid asenduspinna valmimine natukene viibib. “Kunstihoone on ikka veel Vabaduse väljakul, Lasnamäel avame paviljoni novembris. Esialgne plaan oli tõesti avada juba juuni alguses, kuida kahjuks ehitusloa protsessis tekkisid väikesed bürokraatlikud takistused,” rääkis Tallinna Kunstihoone juhataja Paul Aguraiuja.

Eesti kunstnike liidu Kevadnäitus on Vabaduse platsi kunstihoones ja kunstihoone galeriis avatud 14. augustini.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.