"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
uuring Mainekamadeks õppesuundadeks peetakse IT-d, ärindust ning tervisega seotut (0)
21. juuni 2022
Foto: Pixabay

Ülekaalukalt kõige perspektiivikamaks õppesuunaks peavad Eesti 15–60-aastased elanikud juba mitmendat aastat järjest informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate õppesuunda, kuhu soovitaks õppima minna 45 protsenti, selgub Kantar Emori tehtud ülikoolide maine uuringust, vahendab BNS.

IT on kõige populaarsem nii naiste kui ka meeste, nii noorte kui ka vanade silmis. Esikolmikus tuuakse välja veel tehnikaalasid ehk 27 protsenti ning tervise ja arstiteaduse õppesuunda 20 protsenti. Lisaks neile mainitakse enam ka ärindust ja haldust ehk 15 protsenti ning õigusteadust 11 protsenti.

15–24-aastaste noorte jaoks on pingerida aga veidi teistsugusem: peale informatsiooni- ja kommunikatsioonitehnoloogiate ehk 39 protsenti, peavad noored perspektiivikaks ärindust ja haldust ehk 23 protsenti ning tervise õppesuunda 18 protsenti, tehnikaga seotud alad on nende jaoks alles neljandal kohal ehk 17 protsenti.

Kõige mainekamad ülikoolid ja rakenduskõrgkoolid, kus neid erialasid õppida, on nii kogu elanikkonna kui ka noorte sihtrühma hinnangul Tartu ülikool, Tallinna tehnikaülikool, Tartu tervishoiu kõrgkool ning Eesti lennuakadeemia.

Kantar Emor viib igal kevadel läbi ülikoolide maine uuringut, kus uuritakse Eesti ülikoolide ja kõrgkoolide tuntust ja mainet Eesti elanike hulgas. Uuringu küsitlustöö toimus 25. aprillist 18. maini ja selles osales 1329 Eesti elanikku vanuses 15–60 eluaastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.