"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
HELE KÕRVE: Tuleme jaanipäeval alati peredega kokku ja mängime erinevaid mänge (0)
22. juuni 2022
Hele Kõrve. Foto: Scanpix

“Meie sõidame alati vanemate juurde Puurmanni kanti Sadukülla, kus mul elavad ämm ja äi. Samas kandis elavad ka mu enda vanemad, ja nii tullakse peredega kokku. On traditsiooniline tule süütamine, vahel mängitakse erinevaid mänge: näiteks toimub küla vahel võrkpalli- või jalgpallivõistlus koos külainimestega,” kirjeldas näitleja Hele Kõrve.

Pealinn küsis tuntud inimestelt, kus nad veedavad suve oodatuima tähtpäeva. Samuti mõtisklesime jaanitraditsioonide muutumise üle ajas.

“Mulle tundub, et jaanitraditsioonides on kõik ikka nii, nagu aegade jooksul. Meie õnneks on olnud viimased aastad – nagu eelmisel aastal ja tõotab ka sel aastal – imeilusad ilmad, mida me tegelikult igatsemegi,” tõdes Kõrve.

“Arvestades, et on olnud koroona, olen mõelnud, et see on nagu kingitus ilmataadi poolt: antakse see hetk, et me saame kokku tulla ja ilm on ilus. Saame lõket teha ja üle lõkke hüpata ning eks igaüks otsustab ise, mida nad teevad või tarbivad. Olen teinud ka veel sellised toredad tähelepanekud sõprade ja kolleegide ringist, et kui ilmad on hästi viletsad, siis mõni ei teegi lõket ja paneb lihtsalt küünla põlema ja sisustab niimoodi oma jaanitule ära – hubaselt ja tubaselt.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.