"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
video ja Galerii Kesklinnas peeti suurt jaanipidu Snelli tiigi ääres, üles astusid Traffic, Stefan, Boris Lehtlaan ja Are Jaama ning Masha Ye (4)
22. juuni 2022

„Sel korral kutsume kõiki Kesklinna jaanitulele kaunisse Toomparki. Snelli tiigile üles seatav jaanituli mõjub veepeeglilt vastu kumades eriti romantiliselt. Lisaks suurepärasele eeskavale oleme hoolitsenud ka lastele mitmesuguste lustlike ja harivate tegevuste pakkumise eest. Saab ka keha kinnitada ja janu kustutada,“ ütles Kesklinna vanem Monika Haukanõmm.

Kesklinna Valitsus korraldas pärast paariaastast pausi 23. juunil taas suure tasuta jaanipeo. Ahvatlevate esinejatega pidu algas kell 18 ning kestis kuni kella üheni öösel. 

Vaata galeriid (55)

Rikkalikust esinejate valikust leidsid endale meelepärast igas eas pidulised – üles astusid Traffic, Stefan, Boris Lehtlaan ja Are Jaama ning Masha Ye. Jaanipeo lasteala oli täidetud mitmete eriliste töötubadega, mis olid inspireeritud jaanipäeva traditsioonidest, ent ei puudunud ka laste lemmikud seebimulli töötuba ja teadusteater. Veel üks eriline töötuba keskendus oksanukkude valmistamisele. Lasteala oli avatud kella 22ni. Lisaks kõigele muule tuli Päästeameti meeskond tuleohutusreegleid tutvustama. 

Vaata galeriid (46)

Jaanipäeva muistendid põhinevad uskumustel, mis seovad endaga vee, õhu ja tule. Need kolm elementi kannavad ühist tähendust – nendega kokkupuutel võib vabaneda halvast ja ebasoovitavast. Ka sel jaanipäeval Snelli pargis võib näha kõiki neid kolme – jaanituli, suveõhk ja tiigi veesilm. 

Vaata galeriid (112)
Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

R
23. juuni 2022 22:20
Kuidas jaanituld süüdeti? Kas noolega? Pole näinud aga väga huvitav. Sain pilti Stefan-iga. Päris vahva õhtu
maire
23. juuni 2022 17:35
miks nii hilja jaanituli süüdatakse, kuhu me lapsed paneme-kas jaanituli vaid täiskasvanutele või koos virisevate, uniste lastega`???
Marie
20. juuni 2022 00:01
Mis kell lõke süüdatakse?
etkar
24. juuni 2022 22:35
23.59

Seotud artiklid