"Maailma parandamisega on üks segane lugu. Suurimad maailmaparandajad on enese meelest olnud Hitler ja Stalin."

Vladislav Koržets, luuletaja ja humorist
T1 keskuse nimest kaob Mall of Tallinn (0)
27. juuni 2022
Foto Ilja Matusihis

“Seni kasutusel olnud inglisekeelne nimetus jäi keskuse külastajatele võõraks ning T1 kõlab ühtemoodi selgelt nii keskuse kohalikule kui ka välismaisele külastajale,” kommenteeris T1 keskuse tegevjuht Tarmo Hõbe pressiteates. “Lisaks ei vastaks senine nimetus enam T1 sisule, kuna kaubanduse fookus väheneb ja tegu saab olema väga mitmeotstarbelise keskusega, kus kõik koondub kenasti T1 nime ja katuse alla.”

Lähiajal asendatakse hoone fassaadil olevad nimesildid uutega ning kaasajastatud on ka keskuse logo.

T1-l valmis hiljuti ühes arhitektibüroodega Novarc ja KOKO, nõustamisettevõttega Lott ja Pojad ning teiste partneritega keskuse uus kontseptsioon ja arhitektuuriline lahendus. Ehitustööd algavad suvel ning viimase lihvi saab uuenduskuur 2023. aasta lõpuks. Selle aja jooksul investeerib T1 kokku 16 miljonit eurot, et parandada keskuse funktsionaalsust ja väljanägemist.

T1 keskus avati 2018. aastal, ent sattus majanduslikesse raskustesse ning mullu juunis kuulutas Harju maakohus peale riigikohtuni jõudnud vaidlustusprotsessi välja endise omanikfirma AS-i Tallinna Moekombinaat pankroti. 2022. aasta algusest on keskuse omanik ja haldaja investeerimisfirma Lintgen OÜ, mis soetas keskuse oksjoni kolmandas voorus 55 miljoni euro suuruse alghinnaga, pärast kahte läbikukkunud vooru, mille alghinnaks oli esmalt 85 miljonit eurot ja seejärel 65 miljonit eurot. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.