"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
Tallinna targa linna lahendused on Euroopa ühed parimad (0)
28. juuni 2022
Foto Albert Truuväärt

Tallinn on 2022. aasta Emerging Europe’i linnade ettevõtjasõbralikkuse edetabeli (Business-Friendly City Perception Index) targa linna arengu kategoorias teisel kohal. Eesti troonib Ida- ja Kesk-Euroopa riikide edetabelis esikohal välisinvesteeringuid soodustava ärikeskkonna poolest.

Tallinna Strateegiakeskuse tulevikulinna büroo juht Toomas Türk sõnas, et kõrge tunnustus tuli Tallinnale juba teist korda, kuna 2020. aastal jagasime samas kategoorias Bulgaaria pealinna Sofiaga esikohta.

„Tallinn on jätkuvalt püsinud võrreldes teiste Euroopa linnadega nutikate lahenduste juurutamisel esirinnas ja seda eelkõige pikaajalisele panusele innovatsiooniprojektidesse. Heaks näiteks on koostöös Tehnopoliga loodud innovatsioonifond, mis pakub ettevõtetele riskantsete ja uudsete lahenduste jaoks sobivat test- ja arenduskeskkonda. Tallinn on selgelt innovatsiooniusku ja hea meel on selle üle, et meie püüdlusi targa linna arendamisel ja parema linnakeskkonna loomisel on taaskord märgatud,“ lisas Türk.

Future of Emerging Europe Awards 2022 algatus tutvustab tänavu viiendat korda Euroopa arenevate turgude parimaid tegijaid: üksikisikuid, avaliku ja erasektori organisatsioone ning projekte ja algatusi. Edetabeli koostas žürii, kuhu kuulub üle saja ülemaailmse välismaiste otseinvesteeringute (FDI) eksperdi, asukohavaliku nõustaja ja asukohaanalüütiku, kellel paluti sõltumatult arvamust 100 Euroopa linna kohta. Ettevõtlussõbralike linnade tajumise indeks keskendub 23 Ida- ja Kesk-Euroopa ning Kaukaasia riigi pealinnadele ja linnadele, kus elab üle 200 000 elaniku.

Ettevõtlussõbralike linnade edetabelis on tänavu esikohal Tšehhi pealinn Praha. Rumeenia Transilvaania piirkonna keskus Cluj-Napoca on targa linna arengu poolest esikohal ja Tallinn selles kategoorias teine. Varssavi on esikohal infrastruktuuri ja ühenduvuse poolest ning Poola lääneosa linn Poznań kohaliku omavalitsuse toetuste poolest. Ungari pealinnal Budapestil on piirkonna tugevaim kaubamärk, Serbia pealinnal Belgradil on suurim majanduslik potentsiaal, Poola suuruselt kolmandal linnal Łódźil parim ärikliima ja Ukraina pealinnal Kiievil parim talendipotentsiaal. Täielik edetabel on leitav siit.

The Future of Emerging Europe Awards auhinnatseremoonia toimus 23. juunil Brüsselis.

Emerging Europe algatas auhinnaprogrammi 2018. aastal. Selle raames hinnatakse piirkonna 23 riikliku investeeringute edendamise agentuuri võimekust oma väärtuspakkumist esile tuua ning juhtida digikanalite abil potentsiaalsete investorite tähelepanu võtmesektorite ärivõimalustele.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.