"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
videolugu Laulja Voldemar Kuslap maasikahindadest: ootan vedel, kuni hind langeb (0)
30. juuni 2022
Voldemar Kuslap

Maasikahinnad on Tallinna turgudel allapoole läinud ja inimesed on neid ka ostma asunud. Keskmiselt maksab maasikas turul viis eurot. Mustamäe turul on lõppkokkuvõttes keskmine hind kõige kõrgem. Nõmmel on selle järel ja kõige odavam on praegu maasikas Balti Jaama Turul.

Maasikaostjad on enamasti rahul. Laulja Voldemar Kuslap täna küll maasikaid turult ei võtnud, ootab veel kuni hind langeb. “Ei maasikateni veel ei ole jõudnud, aga kindlasti varsti jõuame,” ütles laulja.

“Toormoosi me teeme vaarikatest ja mustsõstardest, maasikad sööme niisama ära,” ütles kastitäie maasikatega Nõmme turul vastu tulnud Tiina. Ta pidas maasikate hinda õiglaseks, sest nende kasvatamine on suur töö ja vaev.

Ivar, kes Balti jaama turul ringi patseeris, teatas aga: “Need ei ole Eesti maasikad, need on Poola maasikad.”

“Mille järgi te selgeks teete?” “Maitse järgi. Käisin keskturul ja sõin Eesti maasikat ja vahe oli tunduvalt teine.”

Turul müüjad hindavad, et kohe-kohe algab müügi kõrghooaeg. Hinna osas arvatakse nii ja teisiti – kes arvab, et hind langeb veelgi, kes aga usub, et lagi ongi juba käes.

“Peaaegu, aga tuleb alles, paari päeva pärast,” kinnitas maasikamüüja Toivo Mustamäe turult. “Kas hind 5.50 on tavapärane?” “Üldiselt ta sinnakanti jääb jah. Ega ta odavamaks ei lähe, suurt ei lähe.”

“See oleneb päevast ka ja oleneb sordist, aga osad ostavad viis kasti, osad ostavad kilo,” seletas maasikamüüja Rasmus Nõmme turult.

“Kõrghooaeg ilmselt tuleb varsti. Ma ei oska öelda, millal täpselt, aga ma arvan, et varsti – kahe nädala-nädala jooksul. Hinnad on jõudnud 5 euroni. Kas nad langevad veelgi? Ma arvan, et võib-olla natuke langevad, aga ma ei oska ennustada, seda on väga raske ennustada,” ütles maasikamüüja Mustamäe turult Kristiin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.