"Iga piirkiirusele lisatud kilomeeter suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ning raskendab võimalikke vigastusi."

Hannes Kullamäe, Politsei liiklusjärelevalve keskuse juht
8. - 12. august Noorte Vabamu kutsub noori Hüppelaua suvekooli kriitiliselt mõtlema, infot koguma ja meeskonnas töötama (0)
30. juuni 2022
Foto erakogu

8. – 12. augustil toimub Tallinnas Proto avastuskeskuses Hüppelaua kuues suvekool 14-19aastastele noortele eesmärgiga innustada neid julgemalt suuri probleeme lahendama. Suvekool toimub taibutalgutena: nädala jooksul saavad noored oma ala parimate rahvusvaheliste mentoritega ehitada erinevaid probleeme lahendavaid kasulikke tooteprototüüpe.

Hüppelaud innustab õpilasi meeskonnas töötama, infot koguma ja töötlema, kriitiliselt mõtlema, ning otsima oma ideedele kogenud mentorite juhendamisel teaduslikult testitavaid praktilisi väljundeid, kasutades selleks kaasaegseimaid tehnoloogilisi abivahendeid.

Noorte Vabamu eestvedaja Ede Schank Tamkivi sõnul oodatakse suvekooli kõiki Eesti noori, keda huvitavad nii tehnoloogia kui ettevõtlus.

„Esmakordselt ootame suvekooli ka Eestis elavaid ukraina noori, et pakkuda neile  rahvusvahelises meeskonnas töötamise kogemust. Eelnevad teadmised programmeerimise vallas ei ole olulised, tähtis on soov ja pealehakkamine pidevalt midagi uut õppida ja teistega koos töötades parimaid lahendusi leida. Noori aitavad Eestist pärit startup-ettevõtete mentorid ning sajanditaguseid tehnikaimesid eksponeeriv Proto avastuskeskus toetab sobiva ja inspireeriva keskkonnaga,“ lisas eestvedaja.

Hüppelaual on viie aastaga käinud 300 õpilast ja 90 mentorit ning ehitatud on 50 toodet. Peamiselt on ehitatud digitaalseid rakendusi, kuid noorte leiutajate käe all on sündinud ka näiteks sõrmejäljetuvastusega seljakott, niiskustaset isereguleeriv minikasvuhoone, valgustundlikud nutikardinad ning taara kogumismasin.

Noori on toodete ehitamisel juhendanud maailma parimad tootedisainerid, tarkvaraarendajad ja insenerid rahvusvaheliselt tuntud Eesti päritolu ettevõtetest nagu Wise, Starship, Veriff, Bolt ja Comodule. Noortele on käinud oma ettevõtte loomise lugusid jagamas mh Eesti ükssarvikute asutajad Markus Villig (Bolt), Taavet Hinrikus (Wise) ja Kaarel Kotkas (Veriff), aga ka Kristel Kruustük, Kaidi Ruusalepp ja Kristjan Maruste. Tänavu jagavad oma ettevõtjaks saamise lugu Certificu asutaja Liis Narusk ja NordicNinja VC partner Rainer Sternfeld.

“Mitmed tänased mentorid on ise varem juba Hüppelaual osalenud, korraldanud oma koolides koodiprõmme, suundunud mainekatesse välisülikoolidesse õppima, kuid tulnud tagasi Eesti tarkvaraettevõtetesse tööle. Hüppelaual on seega tekkinud oluline roll Eesti startup-kogukonna võimestamisel,”  lisas Schank Tamkivi.

Suvekooli suhtluskeeled on eesti, inglise ja vene keel.

Lisainfo ja registreerumine suvekooli.

Suvekooli korraldab Noorte Vabamu ja selle korraldamist toetab Eesti Teadusagentuur. Hüppelaua suvekooli on tunnustatud ka Eesti Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi aasta ettevõtluse edendaja ning Eesti Teadusagentuuri teaduse populariseerija auhinnaga.

Noorte Vabamu ehk NoVa on Vabamu tegevussuund, mis pakub ühiskondlikult aktiivsetele noortele silmaringi arendava sisuga iseõppimiskeskkonda ning ühistegevus- ja aruteluüritusi.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.