"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Jevgeni Ossinovski: Tallinna haiglalt raha äravõtmine on sigadus (2)
01. juuli 2022
Jevgeni Ossinovski. Foto: Scanpix

“See otsus Reformierakonna poolt on sigadus,” ütles Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski. „Olukorras, kus Reformierakond on sisuliselt ilma poliitilise mandaadita ülemineku valitsuse olukorras, teha niivõrd põhimõtteline otsus, mis puudutab Eesti suurimat tervishoiuvaldkonna investeeringu äravõtmist riigipoolse rahastuse mõttes, on see kindlasti lubamatu. See, et seda tehti läbi rääkimata, poolsalaja ja ilma poliitilise mandaadita, ei ole aktsepteeritav.“

See, et Reformierakond ei leppinud otsust tulevaste koalitsioonipartneritega kokku, usalduslikku õhkkonda Ossinovski sõnul ei loo. „Tegemist on küll seadusliku otsusega, aga see usaldust ei suurenda,“ sõnas ta. „Tegemist on väga suure põhimõttelise otsusega ja mitte ainult Tallinna linna jaoks vaid kogu riigi jaoks.“

Ossinovski lisas, et edasi arutatakse seda kindlasti ka käimasolevatel koalitsiooniläbirääkimistel. “Sotsiaaldemokraadid toetavad Tallinna haigla rajamist,“ lausus ta. “Millisel viisil see projekt edasi läheb, on raske öelda . Selge on see, et Tallinna tervishoiule tuleb lahendus leida. Tulevikus teenindaks see haigla kaugeltki mitte ainult Tallinna elanikke vaid pool Eestit, seega kogu investeeringu linna enda kanda võtmine oleks väga keeruline.“

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Kaja
1. juuli 2022 13:32
Ütle seda Kaja Kallasele otse näkku
Minu Arvamus
30. juuni 2022 22:15
Tallinna haiglalt raha äravõtmine on sigadus. Ma olen kindel, et enne kui Kaja ameti maha paneb, jõuab ta veel nii mõnegi sigaduse taha.