"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
erakorraline istung Sotsiaalkomisjon arutab esmaspäeval Tallinna Haiglat ja koptereid (0)
01. juuli 2022
Tallinna haigla eskiis Foto Tallinna linnavalitsus

Riigikogu sotsiaalkomisjon koguneb esmaspäeval erakorralisele istungile seoses valitsuse otsusega lõpetada Tallinna Haigla ja meditsiinikopterite projekti rahastamine.

Sotsiaalkomisjoni esimehe Siret Kotka sõnul on tegu oluliste projektidega, mille rahastamise lõpetamine tuli riigikogu liikmetele ootamatult. “Soovime saada selgitusi valitsuse otsuse ajenditest, aga kuulata ka linna- ja haiglajuhtide ülevaadet sellest, mida ettevalmistamisel olnud projektide rahastamise järsk lõpetamine endaga kaasa toob,” ütles ta pressiteates. 

Komisjoni videoistungile on kutsutud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo tervise- ja tööministri ülesannetes, Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov, Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Tarmo Bakler, Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart, riigikontrolör Janar Holm ja Riigikontrolli auditiosakonna peakontrolör Ines Metsalu-Nurminen.

Kui komisjon otsustab kuulutada istungi avalikuks, saavad kõik soovijad jälgida seda veebiülekandes. Komisjoni istungi saab kuulutada avalikuks, kui selle poolt hääletab üle poole komisjoni koosseisust.

Valitsus otsustas neljapäeval Eesti taaste- ja vastupidavuskavast kasvanud rahalistele ja ajalistele riskidele viidates välja jätta kolm projekti, nende seas Tallinna Haigla rajamise 280 miljoni ning politsei- ja piirivalveametile mitmeotstarbelise meditsiinikopteri võimekuse loomise 46,3 miljoni euro ulatuses.

Ka Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on öelnud, et linn oli arvestanud rajatava Tallinna haigla eelarvest poole enda kanda võtmisega, kuid stsenaariumiks, et Euroopa Liidu rahastus ära võetakse, nad valmis ei olnud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.