"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
SEB uuring Kolmandikus peredest on mitu autot (0)
02. juuli 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

SEB korraldatud uuringu kohaselt on kolmandikus Eesti leibkondadest mitu autot ja seda eriti juhul, kui peres on rohkem kui kaks last.

Kõige enam mitme auto omanikke leidus 35–54 aastaste eestimaalaste hulgas, kelle sissetulek on üle 1700 euro kuus. “Vähemalt üks auto on 83 protsenti Eesti peredes,” märkis SEB Liisingu juht Rein Karofeld pressiteates. 

Vastanutest 17 protsenti ütlesid, et nende peres autot ei ole. Autota vastajaid leidus rohkem 18–24-aastaste noorte ja 65–74-aastaste vastajate hulgas. Ka leibkondades, kus pole alla 16-aastaseid lapsi, oli rohkem autota inimesi. Autota inimesi oli rohkem ka keskmisest madalama sissetulekuga ehk kuus alla 1300 euro teenivate vastanute hulgas.

Läbiviidud küsitlusest selgub, et noorematel autoomanikel on viimasest autoostust möödas vähem aega kui vanemate vastajate seas, kes sõidukeid harvem vahetatavad. Leibkonnad, kelle majanduslik hakkamasaamine on parem ning sissetulekud kõrgemad, toimub autode vahetamini tihedamini.

Auto ostmist ja seda mõjutavate tegurite uuringu viis möödunud aasta detsembris läbi uuringufirma Norstat. Uuringule vastas 1000 Eesti elanikku vanuses 18–74 aastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.