"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Harku järves levivad sinivetikad, ujumine pole seal soovitatav (0)
04. juuli 2022
Harku järv Foto Albert Truuväärt

Terviseameti poolt võetud proovid kinnitasid sinivetikate esinemist Harku järves.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et Terviseamet võttis 1. juulil Harku järve supluskohast proovid, et määrata vees sinivetikate olemasolu. „Täna saabusid võetud proovide tulemused ning leidis kinnitust, et sinivetikaid Harku järves leidub ja sealhulgas ka potentsiaalselt toksilisi liike,“ ütles linnaosavanem. „Kuna Harku järve veekvaliteet on muutunud, siis ei ole ujumine seal hetkel soovitatav ning rannas lehvib seetõttu ka lilla lipp.“

Inimene võib sinivetikate toksiinidest mürgistuse saada sinivetikarikast vett alla neelates. Mürgistusest on eelkõige ohustatud väikesed lapsed ja vanemad inimesed. Sinivetikamürgituse sümptomid võivad sarnaneda tavalise gripi omadega, esineda võib naha ja silmade punetus, halb enesetunne ja kõhulahtisus, palavik, nohu ja köha, lihasevalud, huulte kipitamine ja pragunemine ning tasakaaluhäired.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.