"Kriisiolukordades on igasugused naljamehed väga nõutud, sest nad aitavad ventiili lahedamaks keerata. Võim, iseäranis autoritaarne, kardab saada välja naerdud."

Hardi Volmer, muusik ja filmimees
Bolt tutvustab tõukerataste uusi ohutusfunktsioone, mis aitavad ennetada mitmekesi sõitmist ning valesti parkimist (0)
05. juuli 2022

„Vastutustundliku operaatorina on liiklusohutus ja sellega seotud tehnoloogiate väljatöötamine Boltile äärmiselt oluline eesmärk. Näeme, et tõukeratastega mitmekesi sõitmine ning valesti parkimine on ühed peamised liiklusohutusega seotud probleemid. Tahame anda oma panuse, et nende maht väheneks,“ ütles Bolti tõukerataste Baltikumi suunajuht Eimantas Balta.

Balta sõnul on Bolt esimene tõukerataste renditeenuse pakkuja, kes arendab funktsiooni, mis suudab tuvastada tõukeratastega mitmekesi sõitmist. „See on meie inseneride välja töötatud süsteem, mis registreerib kasutaja äkilisi kaalumuudatusi tõukerattaga sõites. Selline lahendus on uuenduslik kõigi tõukerattaoperaatorite seas, mistõttu oleme alustanud sellele ka patendi taotlemist,“ lisas Balta.

Samuti on testimisel funktsioon valesti pargitud tõukerataste tuvastamiseks. „Meie tehisintellektil põhinev lahendus suudab reaalajas registreerida, kas tõukeratas on õigesti pargitud või mitte. Kui see blokeerib näiteks kõnniteed, jalgrattarada või hoone väljapääsu, suudab meie süsteem selle tuvastada, misjärel saadame reeglite rikkumise kohta kasutajale märkuse koos juhtnööridega, mis õpetavad õigesti parkima,“ ütles Balta.

Mõlemad funktsioonid on olnud kasutusel alates juunikuust ning nendega on plaanis jätkata hooaja lõpuni.

Lisaks on Bolti tõukeratastega sõitjad kohe pärast sõidu alustamist kaitstud kahte tüüpi kindlustusega. Õnnetusjuhtumikindlustus kindlustab sõitja võimalike raskete vigastuste vastu ning üldvastutuskindlustus katab Bolti tõukerattaga sõitmisel kolmandale isikule tekitatud kahju. Mõlemad kindlustused kehtivad eeldusel, et sõitja pole rikkunud Bolti kasutustingimusi ega liikluseeskirju.

Teistes Euroopa riikides, kus saab Bolti tõukerattaid rentida, on kasutusele võetud ka kognitiivse reaktsiooni test, mis aitab vältida tõukerattaga joobeseisundis sõitmist. Samuti on töös funktsioon, mis tuvastab tõukeratastega külg ees sõitmist ehk nn driftimist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.