"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Juunis läbis Tallinna lennujaama üle 281 000 reisija (0)
05. juuli 2022
Foto: Ilja Matusihis

Juunikuus läbis Tallinna lennujaama üle 281 000 reisija, ligi kolm korda rohkem kui eelmisel aastal samal perioodil, ent koroonapandeemia eelsest tasemest moodustas see siiski vaid 87 protsenti.

AS-i Tallinna Lennujaam juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul on turismisektorist ja lennundusest saamas taas usaldusväärne ja tugev tööandja, ent pikk pädevuste taastamise ja väljaõppe protsess on toonud kaasa keerulise olukorra terves lennundussektoris. Liinide keskmine täituvus oli juunis juba pea 80 protsenti, mis näitab väga laiapõhjalise nõudluse jätkumist, teatas lennujaam.

“Eestis on Euroopaga võrreldes kõik täitsa hästi. Teeme kõvasti tööd koos G4S-i ja teiste partneritega, et mehitatust jätkuvalt parandada,” kinnitas Pärgmäe pressiteates, aga lisas, et keeruline olukord Euroopas kestab ilmselt selle suvehooaja lõpuni.

Populaarseim sihtkoht on Antalya

“Oktoobris ja novembris peaks teenuse kvaliteet paranema, sest siis algab lendamise vaatest madalhooaeg, reisijate arv väheneb ja tekib võimalus keskenduda järgmise suve ettevalmistustele. Möödunud talvel, kui koroonal ei paistnud otsa ega äärt, ei julgenud lennujaamad ja lennufirmad hakata aktiivselt töötajaid värbama. Ebakindlust lisas veelgi veebruari lõpus alanud sõda. Samas täna näeme, et reisijate mahud on peagi koroonaepideemia eelsel tasemel ja sektor peab kiiresti taastama kriisieelse teenuse osutamise võimekuse,” nentis Pärgmäe.

Kõige populaarsem sihtkoht Tallinnast oli juunis Antalya, kuhu lendas regulaar- ja tellimuslendudel kokku ligi 25 000 reisijat. Türgi kuurortlinna Antalyasse väljub Tallinnast kuni viis lendu päevas. Traditsiooniliselt olid suure reisijamahuga liinid suurematesse sõlmjaamadesse Helsingis, Frankfurdis ja Riias.

Lennufirmadest tõid juunis kõige rohkem reisijaid Air Baltic ja Ryanair, kes teenindasid mõlemad viiendiku kõigist reisijatest. Air Baltic pakub Tallinnast võimalust lennata 13 ja Ryanair 15 otseliinil. Tšarterreisijate hulgas olid hooajale vastavalt populaarsemad pakettreisid Türgi, Kreeka ja Bulgaaria rannikule, samuti Montenegro kuurortlinna Tivatisse.

Pikad järjekorrad lennujaamas

Poole aasta kokkuvõttes on Tallinna lennujaam teenindanud 1,2 miljonit reisijat. 2021. aastal teenindati sama aja jooksul kokku 283 000 reisijat. “Tuletame meelde, et praegu on lendamise tipphooaeg ja Tallinna lennujaamas võib tulla tipptundidel ette jätkuvalt järjekordi, seega soovitame kõigil reisijatel saabuda lennujaama kaks tundi enne lennu väljumist. Arvestades keerulist olukorda Euroopa lennunduses ja lennujaamades, soovitame olla valmis ootamatusteks, varuda aega ja kannatust, eelistada võimalusel otselende ja soetada enne reisi kindlasti reisitõrkekindlustus,” toonitas Pärgmäe

Kuressaare lennujaamas teenindati juunis 3591 reisijat ja Kärdlas 1294 reisijat, mis on vastavalt 18 ja 5 protsenti rohkem võrreldes mulluse juuniga. Tartu lennujaama läbis 1234 reisijat, kellest valdav enamus kasutas regulaarühendust Helsingisse. Pärnu lennujaama kasutas 437 reisijat, kes lendasid samuti põhiliselt Helsingi liinil. Juunis avati Pärnust ka hooajaline lennuühendus Stockholmi, kuhu kaks korda nädalas lendab SAS. Eelmise aasta juunis Pärnus ja Tartus ärilist lennuliiklust ei toimunud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.