"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tõnis Liinatit kahtlustatakse riigihangetel altkäemaksu võtmises (1)
05. juuli 2022
Tõnis Liinat Foto Albert Truuväärt

Põhja ringkonnaprokuratuuri kinnitusel on alust kahtlustada, et keskerakondlane Tõnis Liinat kasutas ära oma ametiseisundit Pirita linnaosavanemana, mõjutas linnaosavalitsuse riigihankeid ja sai selle eest altkäemaksu.

Altkäemaksu andmises kahtlustatakse 51-aastast meest ning altkäemaksu andmises ja sellele kaasaaitamises 40-aastast meest. Altkäemaksu andmises, kindlustuskelmuses ja varalise kahju tekitamises kahtlustatakse 49-aastast meest.

Teisipäeval taotleti Liinati vahistamist Harju maakohtus, mille kohta tuleb kohtumäärus teisipäeva õhtul. 

Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Triinu Olev selgitas, et kahtlustuse kohaselt kasutas Tõnis Liinat linnaosavanemana ära oma ametiseisundit, et suunata otsuseid, mis puudutasid Pirita tänavate, haljasalade ja rannahoolduse hankeid ja lepinguid. “Kahtlustuse kohaselt on tegemist omakasu motiivil toime pandud kuriteoga, mis ei ole seotud erakonna tegevusega,” lisas Olev.

“Korruptsiooni tase Eestis on küll madal, ent iga tippametnikega seotud juhtum riivab tõsiselt ühiskonna õiglustunnet,” ütles Kaitsepolitseiameti büroojuht Harrys Puusepp, kelle sõnul on korruptsioonivastane võitlus osa Eesti riigi julgeoleku tagamisest tervikuna.

“Peame meeles pidama, et omakasu nimel tegutsev ametnik murendab Eesti inimeste usku riigi toimimisse ja võib seega mõjutada kaudselt ka inimeste kaitsetahet,” rõhutas Puusepp.

Kriminaalmenetlust viib Põhja ringkonnaprokuratuuri juhtimisel läbi kaitsepolitseiamet.

Korruptsioonist või sellekohastest kahtlustest tuleb kindlasti teavitada kas kaitsepolitseid aadressil info24@kapo.ee või politseid aadressil korruptsioonivihje@politsei.ee.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Jüri Eintalu
5. juuli 2022 22:43
Oh Liinat, oh Liinat, miks sa mind piinat!