"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Linnavalitsus peatas Tõnis Liinati volitused linnaosavanemana (2)
06. juuli 2022
Tõnis Liinat Foto Albert Truuväärt

Täna toimunud erakorralisel istungil peatas Tallinna linnavalitsus Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati volitused tänasest, 6. juulist. Ajutiselt määrati linnaosavanema kohusetäitjaks praegune Haabersti linnaosavalitsuse asetäitja Kaido Saarniit alates homsest, 7. juulist.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul peavad Pirital olema kõik teenused jätkuvalt tagatud. „Kohalikel elanikel peab olema kindlus, et sõltumata linnaosavanemaga seotud kriminaalmenetlusest on linnaosa juhtimine korraldatud ja vajadusel saab linnaosavalitsuse poole pöörduda,“ ütles Kõlvart. „Edasised otsused Pirita linnaosa juhtimise osas teeme siis, kui meil on rohkem infot.“

„Tulenevalt sellest, et prokuratuur ei ole andnud linnavalitsusele teavet, milliseid hankeid ja lepinguid kriminaalmenetlus puudutab, alustab linna sisekontrolöri teenistus Pirita linnaosavalitsuse kõigi alates 1. jaanuarist 2021 läbi viidud riigihangete ja sõlmitud lepingute kontrollimist. Kuni sisekontrollilt hinnangu saamise või õiguskaitseasutustelt täiendava info saamiseni jätkuvad kõik linnaosavalitsuse sõlmitud lepingud,“ lisas linnapea.

„Igas vormis korruptsioon on täiesti vastuvõetamatu. Juba korruptsioonikahtlustus murendab usaldust avaliku võimu vastu ja seetõttu teeme õiguskaitseasutustega igakülgset koostööd, et selgus selles uurimises tuleks võimalikult kiiresti,“ ütles Mihhail Kõlvart.

Kaido Saarniit on lõpetanud Sisekaitseakadeemia ja saanud Tallinna ülikoolist riigiteaduste magistrikraadi. Aastatel 2000-2021 on Kaido Saarniit töötanud erinevatel ametikohtadel politseis, aastatel 2013-2021 Põhja Politseiprefektuuris Kesklinna politseijaoskonna juhina. Alates käesoleva aasta algusest on Kaido Saarniit olnud Haabersti linnaosavanema asetäitja. Kaido Saarniidul ei ole erakondlikku kuuluvust.

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

albion
10. juuli 2022 13:49
Meie ajakirjandus on kas kogemata või meelega maha maganud Boris Johnsoni „skandaali“ puhul tähelepanuväärse detaili – tegelikult polnud niivõrd oluline Johnsoni edutatud perverdi Pincheri komme mehi genitaalidest käppida, vaid see, et Pincher lubas ühe „ohvri“ karjääri oluliselt ja hüppeliselt edendada, kui ta oma genitaalide kallal edasi lubab toimetada. Kuna küsimus on karjäärialases tõusus, siis kooruski sellest välja korruptsioon… https://uueduudised.ee/arvamus/repliik/andres-raid-poliitiline-karjaar-ja-genitaalid/
inff
9. juuli 2022 20:57
h ttps://transparency.ee/ h ttps://www.korruptsioon.ee/et/kuidas-toimida-korruptsiooni-korral