"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Siret Kotka: peaminister, millistele faktidele toetudes otsustas Reformierakond Tallinna Haigla rahastamisest loobuda? (0)
06. juuli 2022
Siret Kotka Foto Albert Truuväärt

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka andis Keskerakonna fraktsiooni nimel üle Tallinna Haigla rahastust ja meditsiinikopterite projekti puudutava arupärimise peaminister Kaja Kallasele. Siret Kotka sõnul näitab Reformierakonna poolt ainuisikuliselt ja kiirkorras vastuvõetud otsus nende suhtumist tervishoiu arendamisse ning tervishoiutöötajate heaolusse.

“Peaministri selgitused on olnud üldsõnalised ja ebatäpsed. Seetõttu soovime saada konkreetset vastust küsimusele, et millistel faktilistel alustel ja millise dokumendiga otsustati Tallinna Haigla rahastavate objektide nimekirjast välja jätta? Oluline on meeles pidada, et Sotsiaalministeerium ja Tallinna linn allkirjastasid 2019. aasta veebruaris koostööleppe Tallinna Haiglaga. Kas sellest koostööleppest on ametlikult taganetud? Kui jah, siis millal ja kelle otsusega seda tehti?” küsib Siret Kotka.

Tallinna Haigla oleks üleriikliku tähtsusega meditsiinilinnak, mille vastutuspiirkond teenindaks üle 600 000 Eestimaa elaniku ja mis viiks meie tervisesüsteemi uuele tasemele, lisab Siret Kotka. “Nõustun president Alar Karisega, kelle sõnul jätab Reformierakonna otsus halva ja ebaprofessionaalse mulje. Selge on see, et sisulisi põhjendusi peaministril ei ole ja tegemist on poliitilise ärapanemisega,” märgib Keskerakonna juhatuse liige.

Samuti uurib Keskerakonna fraktsioon peaministrilt, millistel faktilistel alustel otsustas Reformierakond kauaoodatud meditsiinikopterite soetamisest loobuda? “Tervishoid vajab senisest kolm korda rohkem kopterilende. Meditsiinikopterite võimekuse puudumine suurendab võimalike tüsistuste riski ja suremust ning vähendab patsientide paranemise väljavaateid. Eriti oluline on meditsiinikopterite olemasolu ekstreemsete ilmaolude tingimustes. Ma ei ole nõus sotsiaalkaitseminister Signe Riisaloga, kelle sõnul saame hakkame olemasolevate kopteritega,” lausub Siret Kotka.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.