"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Taavi Aas: Reformierakonna otsus peatada Haapsalu raudtee ehitus peegeldab peaministri suhtumist Läänemaa ja Hiiumaa inimestesse (1)
06. juuli 2022
Taavi Aas Foto: Mats Õun

Reformierakonna poolt juhitava Vabariigi Valitsuse otsus peatada Haapsalu raudtee ehitus peegeldab peaministripartei suhtumist regionaalpoliitikasse ning Läänemaa ja Hiiumaa inimestesse, ütles Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni nimel peaminister Kaja Kallasele arupärimise üle andnud Taavi Aas.

“Turba-Risti raudtee ehitushange viidi läbi ettenähtud tähtajaks 30. juuniks ja pakkumised jäid prognoositud eelarvesse. Lepingu tekst AS Eesti Raudtee ja ehitaja vahel oli kokku lepitud ning ootas allkirjastamist ehk 1. juulil oleks saanud töödega alustada. Raudtee ehitamise korral hakkaksid töölised kohe palka saama, mille pealt laekuksid maksud riigile ja kohalikele omavalitsustele. Teisisõnu – 34 miljonit eurot Euroopa Liidu raha elavdaks Eesti majandust,” lausus Taavi Aas.

Endine majandus- ja taristuminister Taavi Aas märkis, et kui ehitust alustada juulis, nagu algselt planeeritud oli, siis oleks see töö enne Rail Balticut valmis ning raudtee-ehituse kõrghooaja hinnad ja kvalifitseeritud tööjõu puudus ei mõjutaks Haapsalu raudtee taastamist. “Reformierakond on keeranud selja hinnatundlikele ja rohelise mõtteviisiga Eesti inimestele. Ühistranspordi kasutajate arv on sel aastal rekordkõrge inflatsiooni tingimustes suurenenud, kuid lisaks Haapsalu raudtee tühistamisele soovib Reformierakond lõpetada ka tasuta ühistranspordi,” rääkis Taavi Aas.

Keskerakonna juhatuse liikme sõnul on Haapsalu raudtee olulise regionaalpoliitilise tähtsusega projekt, mis kindlustab Läänemaa ja Hiiumaa elanikele kiire ning turvalise liikumisvõimaluse Harjumaaga. “Läänemaa on jätkuvalt ainuke Mandri-Eesti maakond, kus ei ole raudteed. Miks on rohepöörde eesmärgid olulised Tallinnast idas ja mitteolulised pealinnast läänes ning kuidas on Vabariigi Valitsusel kavas kompenseerida raudtee ehitusest loobumine?” küsib Taavi Aas peaminister Kaja Kallaselt.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

meenutaja
9. juuli 2022 12:47
h ttps://www.ohtuleht.ee/13043/laanemaa-ettevotja-aarne-taal-erastas-52-kilomeetrit-viletsas-seisus-raudteed-helve-laasik h ttps://www.aripaev.ee/uudised/2004/05/28/toomehed-on-alustanud-haapsalu-raudtee-ulesvotmist