"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Loomaaias tehakse rahvusvahelist kunsti (0)
08. juuli 2022
Foto Irina Jugolainen

Tallinna loomaaia keskkonnahariduskeskuse fuajees avatakse sel reedel, 8. juulil kell 16:00 rahvusvahelise kunstilaagri raames valminud tööde näitus “Kohtumised Eestis”.

Kunstilaagril “Kohtumised Eestis” on märkimisväärne ajalugu. Laagrit korraldatakse juba kaheksandat korda ning möödunud aastal toimus see esmakordselt loomaaias. Sel aastal otsustasid korraldajad kunstnikud loomaaeda tagasi tuua, et loomi maalida.

Käesoleval aastal osales laagris 12 kunstnikku Eestist ja Lätist. „Laagri korraldus on väga lihtne – me võtame kunstnike vastu ja nad pääsevad loomaaeda valla, joonistavad keda tahavad, kuidas tahavad,“ seletas loomaaia spetsialist Darja Zubareva. „Meie loomaaed on alati toetanud kunsti ja kunstiinimesi, sest loomariik inspireerib meid nägema elu ja maailma ilu.“

Vabas õhus loodud töödest tehakse loomaaia keskkonnahariduskeskuses näitus, millega kõik huvilised saavad tutvuda. Sel aastal lähevad esmakordselt osad maalid heategevuslikule oksjonile, mille tulud lähevad liigikaitse toetuseks.

Näitus “Kohtumised Eestis” valmib koostöös MTÜ Kunsti Sadam, MTÜ Vene Kunstnike Ühendus Eestis ja Tallinna loomaaiaga. Näitus on keskkonnahariduskeskuses (Ehitajate tee 150) avatud septembri keskpaigani. Sissepääs tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.