"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
vaata fotosid Merelaulud jõudsid Ravila parki Marko Matvere esituses (0)
08. juuli 2022
Foto Albert Truuväärt

7. juulil kell 19.00 toimus Nõmmel järjekordne Ravila pargi kontsert. Parimate merelauludega oli laval Marko Matvere.

Vaata galeriid (29)

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri kutsub kõiki nõmmelasi ühiselt südasuvist õhtut veetma. „Taaskord oleme oma armsasse Ravila parki kutsunud kaks andekat Eesti muusikut. Neljapäevane kontsertkava koosneb kaasakiskuvatest merelauludest, mille tausta on Marko Matvere juba pikalt uurinud. Seetõttu on lisaks meeleolukale kontsertelamusele oodata ka põnevaid uusi teadmisi,“ rääkis linnaosavanem. 

Kõige ilusamad, romantilisemad ja lõbusamad merelaulud on pärit 19. sajandist – purjelaevanduse hiilgeajast. Marko Matvere ja Peep Raun viivad oma kontserdikülastajad romantilisele muusikarännakule just sellesse aega, kus laevad olid puust ja mehed rauast.

Marko Matvere on näitleja, laulja ja lavastaja. Ta lõpetas 1990. aastal Tallinna Konservatooriumi lavakunstikateedri XIV lennu. Seejärel asus ta näitlejana tööle Tallinna Linnateatris, kus töötas kuni 2004. aastani ning pärast seda on tegutsenud vabakutselisena. Marko Matvere on ansambli Väikeste Lõõtspillide Ühing solist.

Peep Raun on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias koorijuhtimist ning muusikapedagoogikat. Lisaks sellele on ta töötanud Vanalinnastuudios näitlejana ning olnud kultuurikorraldaja. Praegu tegutseb Peep Raun peamiselt sündmuste korraldajana nii pulmavanema, konferansjee kui ka muusikuna.

Selle hooaja Ravila pargi kontserdid said alguse 14. mail linnaosade päeval. Head huumorit ja muusikat täis kontserdi andsid Jaagup Kreem ja Ott Lepland. Teine kontsert toimus 9. juuni õhtul, kus väiksel ja hubasel Ravila pargi laval astusid üles Kalle Sepp ja Mikk Tammepõld.

Ravila park asub aadressil Ravila 13, kuhu võimalusel soovitame tulla jalgsi või jalgrattaga. Kontserdid on publikule tasuta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.