"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Peaminister Kaja Kallas astub ametist tagasi (4)
09. juuli 2022
Mats Õun

Reformierakond, SDE ja Isamaa jõudsid reedel võimuliidu loomises kokkuleppele ning Reformierakonna esimees ja peaminister Kaja Kallas astub valitsusjuhi kohalt tagasi.

Peaminister Kaja Kallas teatab riigikogus, et astub tagasi. Pärast seda määrab president Alar Karis ta uueks peaministrikandidaadiks. Selle järel peab Kaja Kallas riigikogu ees kõne uuest võimuliidust ning riigikogu peab kinnitama mandaadi. Kui see on käes, siis Kaja Kallas esitleb presidendile uut valitsust, kirjutab Postimees.

Reedel leppisid kolm erakonda lõplikult kokku eestikeelsele haridusele ülemineku, elektriturureformi ja energiateotuste ning peretoetuste üksikasjad.. Kokkulepete järel moodustavad kolm erakonda ühise valitsuskoalitsiooni.

Kommentaarid (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Tanel
29. aug. 2022 09:33
Kahju, et mitte lõplikult!
Ahaa
10. juuli 2022 19:54
Astub ta jee. Väikese sambasammu teeb edasi-tagasi-edasi, et saaks ajuseebitatuile jälle mulje jätta justkui kõik oleks jokk.
Minu Arvamus
9. juuli 2022 16:43
Kaja Kallas ei astu tagasi vaid skeemitab, et saada Riigikogult uus mandaat justkui uue valitsuse juhtimiseks, aga see ei ole uus valitsus vaid vana, lapitud. Uuele valitsusele peavad eelnema uued valimised. Petuskeemid on Reformierakonna olemus.
Heli Nommik
9. juuli 2022 15:56
Täielik tsirkus! Eesti vajab teovõimelist,mõistusega peaministrit. Kahjuks Kaja Kallas on poliitiliselt kõlbmatu!!!