"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
CV Keskus Suvel langeb tööotsijate aktiivsus ligi kolmandiku võrra (0)
09. juuli 2022
gloss.ee

Elisa ja töökuulutuste portaali CVKeskus.ee andmeil langeb suvekuudel tööotsijate aktiivsus ligi kolmandiku võrra, sealjuures väheneb huvi uue töökoha vastu tippspetsialistide, keskastmejuhtide ning oskustööliste seas.

Vastukaaluks langenenud aktiivsusel on suvekuudel suurem soov leida hooajalist tööd, töövõimalusi teenindusvaldkonnas ning lihtsamaid kontoritöid, kus kandideerimiste arvud ulatuvad enam kui poole tuhande tööotsijani, teatasid ettevõtted. 

“Võrreldes eelmise aastaga on märkimisväärselt suurenenud ka suvisel ajal pakutavate töökohtade hulk: juulikuu alguses leidus tööportaalis päevas keskelt läbi 4400 tööpakkumist, mida on tervelt 1000 võrra enam kui möödunud aastal samal ajal,” märkis CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt pressiteates. 

Suvisel ajal on kandideerimisaktiivsuse langus ettevõtte teatel ootuspärane ning aastast-aastasse on saamas suviste tööotsingute osaks suurema paindlikkuse soovimine tööle asumise aja osas. Kui ülejäänud aasta jooksul on haruldane, et kandidaat asub lepingu sõlmimise järel tööle kolme kuu pärast, siis Elisa sõnul võib seda varasuvisel ajal tihti kohata – allkirjad pannakse lepingule juunis, kuid tööle asutakse augusti lõpus või septembri alguses, märkis Elisa värbamisjuht Keishy Margus pressiteates.

“Kui ühelt poolt teeb see värbajate töö keerulisemaks, loob see soodsa pinnase pealehakkamist täis kandidaatidele, kes peavad suvisel ajal töökoha nimel konkureerima oluliselt vähemate inimestega,” lisas Margus.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.