"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Politsei tabas Tallinna vanalinnas mehe tapmises kahtlustatavad (0)
10. juuli 2022
Pealinn

Pühapäeval kella 13.30 paiku pidasid politseinikud Lasnamäel kinni kaks meest, keda on alust kahtlustada inimese tapmises Tallinna vanalinnas laupäeva hommikul.

Laupäeval kella12 paiku teatati politseile, et vanalinna rendikorteris leiti 37-aastase välisriigi kodaniku surnukeha. Politsei pidas kinni 32-aastase ja 23-aastase mehe, kellel kehtivaid karistusi vägivallakuritegude eest ei ole.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse grupijuht Elari Haugas kirjeldas, et uurijate jaoks oli esmatähtis koguda toimepandud kuriteo kohta tõendeid, tuvastada inimesed, kes olid viimasena ohvriga suhelnud, ning võimalikult täpselt rekonstrueerida toimunud sündmused.

“Töötasime ööpäevaga läbi suure mahu turvakaamerate salvestisi, vestlesime võimalike tunnistajatega ning operatiivse töö tulemusel tuvastasime kaks kohalikku meest, kes viibisid koos kannatanuga korteris, kust hiljem surnukeha leiti. Teo täpsemad motiivid selguvad edasise kriminaalmenetluse ja kahtlustatavate ülekuulamise käigus. Taoliste sündmuste puhul on prioriteediks kogukonna turvatunde taastamine, et igaüks saaks rahulikult ja ohutult tänavatel liikuda,” ütles Haugas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kelly Kruusimägi selgitas, et mehed peeti kinni kahtlustatavatena esialgu kuni 48 tunniks ning pärast esmaste toimingute tegemist otsustab prokuratuur, kas on kohtult vajalik taotleda mõlema kahtlustatava vahistamist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.