"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
muudatus bussiliinis Number 3 bussiliin hakkab liikuma Südalinnast Toompuiesteele ning sealt edasi Kalamajja ja Koplisse (0)
11. juuli 2022
Foto: Albert Truuväärt / Foto on illustratiivne

Alates esmaspäevast, 11. juulist muudetakse Tallinnas bussiliini number 3 liikumisteed kesklinnas – buss ei läbi edaspidi enam Mere puiesteed, vaid liigub Südalinnast Toompuiesteele ning sealt edasi Kalamajja ja Koplisse. 

„Bussiliini number 3 marsruudi muutus on seotud laiema plaaniga muuta liikluskorraldust Kesklinnas ja Põhja-Tallinnas nii, et vähendada autode läbisõitu Kalamaja kitsastelt tänavatelt ning luua paremad liikumistingimused jalgratturitele,“ selgitas abilinnapea Andrei Novikov. „Kuna uus liiklusskeem ei võimalda teha vasakpööret Suurtüki tänavalt Rannamäe teele, hakkab buss liikuma teiselt poolt vanalinna ehk mööda Kaarli puiesteed ja Toompuiesteed. Ühtlasi tekib otseühendus Balti jaama ja Vabaduse väljaku vahel, mida on soovinud paljud linlased juba pikka aega.“    

Randla suunal liigub buss number 3 alates 11. juulist marsruudil Koidu, Vana-Lõuna, Tehnika, Veerenni, Liivalaia ja Ants Lauteri tänav, Rävala puiestee, Kaubamaja tänav, Estonia ja Kaarli puiestee, Toompuiestee, Rannamäe tee, Põhja puiestee ning Soo, Tööstuse, Kopli, Sõle ja Madala tänav. Uus osa sellel marsruudil ulatub Kaubamaja tänavast Rannamäe teeni. 

Randla suuna peatused on edaspidi järgmised: Kitseküla, Varre, Õilme, Veerenni, Liivalaia, Hotell Olümpia, Kaubamaja, Estonia, Vabaduse väljak, Tõnismägi, Hotell Tallinn, Toompark, Balti jaam, Linnahall, Kalamaja, Kungla, Volta, Erika, Karjamaa, Tööstuse, Maleva, Lõime, Madala, Kari ja Randla. 

Ära jäävad Randla suunal Kivisilla, Pronksi, Hobujaama ja Mere puiestee peatused, lähimad peatused on Kaubamaja ja Estonia.

Vana-Lõuna suunal on bussi liikumistee järgmine: Madala, Randla, Kari, Sõle, Kopli, Tööstuse, Vana Kalamaja ja Niine tänav, Põhja puiestee, Suurtüki tänav, Rannamäe tee, Toompuiestee, Kaarli ja Estonia puiestee, Teatri väljak ning Lembitu, Liivalaia, Veerenni ja Tehnika tänav. Uus osa sellel marsruudil hõlmab lõiku Rannamäe teest Estonia puiesteeni. 

Vana-Lõuna suunal peatub buss Randla, Pelguranna, Kari, Madala, Lõime, Maleva, Tööstuse, Karjamaa, Erika, Volta, Kungla, Kalamaja, Põhja puiestee, Balti jaama, A. Adamsoni, Vabaduse väljaku, Estonia, Keskhaigla, Liivalaia, Veerenni, Õilme, Varre ja Kitseküla peatustes. 

Ära jäävad Vana-Lõuna suunal Linnahalli, Mere puiestee ja A. Laikmaa peatused, lähim peatus on Estonia.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.