"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
NATO hävitajad saatsid Vene lennukeid ja patrullisid piiril (0)
11. juuli 2022
Foto Scanpix

Baltimaade õhuruumi turvavad NATO hävitajad saadeti eelmisel nädalal kuuel korral saatma Vene sõjalennukeid ning patrullima piiril Venemaa ja Valgevenega, teatas Leedu kaitseministeerium esmaspäeval.

4.juulil tegid NATO hävitajad patrull-lende Venemaa ja Valgevene piiril.

5. juulil saatsid NATO hävitajad Vene lennukit Tu-214PU, mis lendas rahvusvahelises õhuruumis mandri-Venemaalt Kaliningradi oblastisse. Lennuki transponder oli sisse lülitatud ning lennuk lendas vastavalt lennuplaanile ja oli kontaktis lennujuhtimiskeskusega.

Samal päeval saatsid NATO hävitajad viit Vene Su-27-e, mis lendasid ilma lennuplaanita ja välja lülitatud transponderiga Kaliningradist mandri-Venemaale. Lennukid ei olnud lennujuhtimiskeskusega ühenduses.

6. juulil saatsid NATO hävitajad Vene lennukeid Su-30, mis lendasid rahvusvahelises õhuruumis Kaliningradist mandri-Venemaale ja tagasi. Lennukite transponderid olid välja lülitatud, nad lendasid lennuplaanita ega olnud juhtimiskeskusega ühenduses.

7. juulil patrullisid NATO lennukid õhupiiri Venemaa ja Valgevenega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.