"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Pirita linnaosakogu asub erakorraliselt Liinati küsimust arutama (0)
11. juuli 2022
Tõnis Liinat Foto Albert Truuväärt

Pirita linnaosakogu esimees Kaupo Nõlvak Reformierakonnast kutsus esmaspäevaks kokku erakorralise linnaosakogu koosoleku, et saada Tallinna linnapealt Mihhail Kõlvartilt ülevaade Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati altkäemaksuskandaaliga seonduvast ja edasistest sammudest.  

Pirita linnaosakogu erakorraline istung toimub esmaspäeval algusega kell 18 Pirita linnaosavalitsuse majas, aadressil Kloostri tee 6. Linnaosakogu istung on avalik. 

“Keskerakondlasest Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati kinnipidamine näitab, et kahjuks ei ole Tallinnas korruptsioonivastase võitlusega mingeid edusamme toimunud. Pirita elanike esindajatena soovime saada toimunust põhjalikku ülevaadet ja teada, millised on linnapoolsed edasised sammud. Sealhulgas seda, millist vastutust näeb endal linnapea, kelle ettepanekul Liinat ametisse nimetati ja kas ta kaalub Liinati ametist vabastamist. Seejärel saame otsustada, millised on linnaosakogu poolsed järgmised sammud. Soovime saada ka kindlust, et kõik Pirita elanikega seonduvad linna teenused jätkuvad ning linnaosa lepinguid partneritega täidetakse,” ütles Kaupo Nõlvak.  

Ühtlasi märkis Nõlvak, et linnapeale allub linna sisekontroll, mille ülesanne peaks olema selliste juhtumite ennetamine. “Mõned aastad tagasi võttis Keskerakondlastest enamus Tallinna volikogus vastu otsuse, millega võeti linnaosakogudelt ära õigus kontrollida ja revideerida linnaosavalitsuse tegevust ning lepingute täitmist. Pirita linnaosakogu on korduvalt avaldanud rahulolematust Tõnis Liinati arrogantse suhtumise pärast linnaosakogu ja selle liikmete informeerimiskohustuste täitmisel,” lisas Nõlvak.  

4. juunil pidas kapo kinni neli inimest, nende seas keskerakondlasest Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi kasutas Liinat ära oma mõjuvõimu Pirita tänavate ja haljasalade hangetes, mõjutades linnaosavalitsuse riigihankeid. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahistati Liinat esialgu kuni kaheks kuuks. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.