"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
mine veredoonoriks Regionaalhaigla verekeskuse verevarud on ülikriitilised (0)
11. juuli 2022
Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus. Foto Scanpix

 Regionaalhaigla verekeskuse kõikide veregruppide verevarud on jõudnud kriitilise piirini ning sellega seoses palub verekeskus kõikide inimeste abi ja ootab kiiresti vereloovutusele kõikide veregruppide doonoreid. 

„Kuna rohkete traumade tõttu on haiglate veretoodete tellimused märgatavalt suurenenud, siis on praegu iga terve doonori panus hetkel väga oluline!“ ütles Regionaalhaigla verekeskuse juhataja Ave Lellep. „Lisaks traumapatsientidele on haiglates palju onkoloogilisi patsiente ja sünnitajaid, kes samuti vajavad elupäästvat vereülekannet!“

Oodatud on kõiki head doonorid esimesel võimalusel verd loovutama lähimasse vereloovutuspunkti. “Tule ise ja võta sõbrad ka kaasa! Soovitame eelnevalt broneerida vereloovutusele aeg verekeskuse kodulehel: www.verekeskus.ee,” kutsub regionaalhaigla üles.

Verd saab loovutada Estonia puiestee 1 asuvas Südalinna verekeskuses esmaspäeviti ja reedeti kell 8-16, teisipäevast neljapäevani kell 11-19. Ülemiste doonorikeskus ootab doonoreid aadressil Valukoja 7 esmaspäeviti ja kolmapäevast reedeni kell 9-17, teisipäeviti kell 9-18.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.