"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Töötuna on arvel 4723 Ukraina põgenikku (0)
11. juuli 2022
Foto: Scanpix

10. juuli seisuga on Ukrainaga seotud rahvusvahelise kaitse saajatest ennast Eesti Töötukassas töötuna arvele võtnud 4723 inimest; osakaal kõikidest registreeritud töötutest on 10,1 protsenti.

Eelmisel nädalal, 4. juulist kuni 10 juulini, registeeris end töötuna arvele 277 sõjapõgenikku, selgub töötukassa statistikast.

Töötuna arveloleku lõpetas 102 registreeritud töötut, kellest 42 lõpetas töötuna arveloleku omal soovil ja 56 tänu tööle rakendumisele. Kokku on töötuna arvelolek lõpetatud 4007 inimesel, neist 3169 puhul tänu tööle rakendumisele.

Ukraina põgenikest on 54,5 protsenti tööd otsimas Harjumaal. Harjumaale järgnevad 10,8 protsendiga Ida-Virumaa ning 9,4 protsendiga Tartumaa.

Rahvusvahelise kaitse saajatest, kes on ennast töötuna registreerinud, on 83,3 protsenti naised ning 16,7 protsenti mehed. Vanusegrupi järgi on töötutest 10,7 protsenti 16–24-aastased, 74,7 protsenti 25–54-aastased ning 14,7 protsenti rohkem kui 55-aastased.

Töötuna arvele võtnud Ukraina põgenikest on 62,7 protsendil kõrgharidus ja kutseharidus 10,8 protsendil. Haridustase on täpsustamata 10,8 protsendil ning erialase hariduseta on 15,7 protsenti registreeritud töötutest.

Viimase ametiala järgi on registreeritute seas enim teenindus- ja müügitöötajaid, 19,5 protsenti. Neile järgnevad tippspetsialistid 18,7 protsendiga ning tehnikud ja keskastme spetsialistid 12,6 protsendiga. Töökogemus puudub 14 protsendil.

Möödunud nädalal uutest registreeritud töötutest on töötutoetuse saajaid 12, ehk 45,5 protsenti. Kokku saab toetust või hüvitist 77,3 protsenti registreeritutest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.