"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Tallinna vanalinnas mehe tapmises kahtlustatav vahistati (0)
12. juuli 2022
Foto Mats Õun

Harju maakohtu loal vahistati teisipäeval noormees, keda kahtlustatakse välismaalsest mehe tapmises laupäeval Tallinna vanalinnas.

Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahistati 23-aastane Kirill esialgu kuni kaheks kuuks.

Laupäeval kella12 paiku teatati politseile, et vanalinna rendikorteris leiti 37-aastase välisriigi kodaniku surnukeha.

Politsei pidas pühapäeval kella 13.30 paiku kahtlustatavatena kinni 32-aastase ja 23-aastase mehe, kellel kehtivaid karistusi vägivallakuritegude eest ei ole. 32-aastase mehe vahistamist prokuratuur ei taotlenud.

Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse grupijuht Elari Haugas kirjeldas, et uurijate jaoks oli esmatähtis koguda toimepandud kuriteo kohta tõendeid, tuvastada inimesed, kes olid viimasena ohvriga suhelnud, ning võimalikult täpselt rekonstrueerida toimunud sündmused.

“Töötasime ööpäevaga läbi suure mahu turvakaamerate salvestisi, vestlesime võimalike tunnistajatega ning operatiivse töö tulemusel tuvastasime kaks kohalikku meest, kes viibisid koos kannatanuga korteris, kust hiljem surnukeha leiti. Teo täpsemad motiivid selguvad edasise kriminaalmenetluse ja kahtlustatavate ülekuulamise käigus. Taoliste sündmuste puhul on prioriteediks kogukonna turvatunde taastamine, et igaüks saaks rahulikult ja ohutult tänavatel liikuda,” ütles Haugas.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kelly Kruusimägi selgitas, et mehed peeti kinni kahtlustatavatena esialgu kuni 48 tunniks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.