"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
terviseamet hoiatab Stroomi supluskohas võib kütteõli jääkreostus levida piiratud alast väljapoole (0)
13. juuli 2022
Scanpix

Seoses Pelguranna/Stroomi supluskohas tuvastatud kütteõli jääkreostusega võttis Terviseamet eelmise nädala lõpus suplusveest naftasaaduste proovid, et selgitada välja, kas piiratud alalt levib naftasaadusi ka väljapoole ning kas on võimalus, et suplejad puutuvad seeläbi reostusega kokku.

Terviseamet võttis supluskohast kolm proovi – vahetult reostusala kõrvalt, reostusalast paarikümne meetri kauguselt ning rannahoone juurest. Vahetult lintidega piiratud reostuse ala kõrvalt leiti suplusveest naftasaadusi. Teisest kahest proovist, mis võeti reostusalast kaugemalt, naftasaadusi ei leitud.

Terviseameti hinnangul võib naftasaaduseid leida ka piiratu ala väliselt ning need võivad levida suplusveega edasi. Naftasaaduste levikuala võib erinevate ilmastikuolude tõttu varieeruda nii suuna kui ka ulatuse osas. Naftasaaduste levimine suplusvees võib mõjutada suplejate, sealhulgas väikelaste tervist.

Terviseamet soovitab tungivalt mitte supelda Pelguranna/Stroomi supluskohas kuni reostuse likvideerimiseni. Põhja-Tallinna Valitsus on Terviseametile kinnitanud, et vajalik hoiatav teave on supluskoha külastajatele supluskoha lähiümbruses nähtavaks tehtud ning avalikkust hoitakse toimuvaga kursis.

Samuti jätkab Põhja-Tallinna Valitsus olukorra lahendamisel koostööd Terviseameti, Keskkonnaameti ja Päästeametiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.