"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
kõik kaubaks Vargad jahivad bensiini, vasktraati ja tööriistu (0)
13. juuli 2022
Pilt on illustratiivne. Foto Pixabay

„Videosalvestusi vaadates on näha, kuidas kaks meest jalutasid territooriumil, käisid nii soojakute juures kui ka ühes hoones sees,” kirjeldas G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul. “Sündmusega seotud üksikasjad on selgitamisel. Ka Tallinnas oli ehitusjärgus hoones juhtum, kui uksel olev tabalukk lõigati läbi ning seest varastati tööriistu. Seega kõik ehitus- ja tootmisettevõtted peaksid kindlasti läbi mõtlema, millised ohud neid varitsevad ja kas nad on teinud kõik endast oleneva, et oma vara kaitsta.”

Ehitusplatsid on jätkuvalt pikanäpumeeste lemmikud ja varaste saagiks langeb kõik, mis valveta jäetud. Möödunud nädalal toimetasid vargad nii Tallinnas, Tartus kui ka Jõhvis.

Videokaamerate analüütika fikseeris Jõhvis ehitusplatsil kahe isiku liikumise, millele reageerisid G4Si patrullekipaažid ja informeeriti ka Jõhvi politseid. Platsi kõrvalt põõsast leiti kaks tühja plastikkanistrit ja Tallinn-Narva maantee ääres nähti ühte sõidukit kiiresti ära sõitmas.

Patrull koos politseiga kontrollis territooriumil olnud sõidukeid, mis olid korras, kütusepaagi korgid terved ja kütuseloike maas polnud. Seega hoidis ekipaaži kiire reageerimine kütusevarguse ära.

„Jõhvis reageeris patrullekipaaž hiljuti ka sissetungihäirele, kui laohoonesse oli sisse murtud. Koostöös politseiga peeti hoone katusel kinni kaks meesterahvast ja territooriumilt leiti kotid vasktraadiga, mida vargad eeldatavalt kaasa soovisid haarata,“ selgitas Tuul.

Tartus toimus ehitusterritooriumil samuti vargus. Klient ei pannud territooriumi õhtul valvesse, sest hilja õhtuni olid hoones koristajad ja varahommikul pidid tulema ehitajad. Vahepealsel ajal käisid aga objektil võõrad isikud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.