"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Esimesel poolaastal registreeriti üle 12 000 kuriteo, perevägivallakuritegusid registreeriti 1372 (0)
14. juuli 2022
Foto Scanpix

„Eelmisel poolaastal registreeriti nii vägivallakuritegusid kui ka perevägivallakuritegusid vähem,” ütles justiitsminister Maris Lauri. “See on küll positiivne, aga järeldusteks on selgelt liiga vara. Oluline on jätkuvalt julgustada inimesi kurjust enda ümber märkama ja sekkuma.”

Justiitsministeeriumi poolt avaldatud statistika kohaselt registreeriti tänavu esimesel poolaastal 12 203 kuritegu, mis on neli protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Vägivallakuritegusid registreeriti 3530, mis on mullusega võrreldes seitse protsenti vähem. Perevägivallakuritegusid registreeriti 1372, mis on 14% vähem kui mullu. Koos katsetega registreeriti 14 tapmist ja mõrva, mullu 17 juhtumit.

„Kuigi pikemaajalisem statistika Eestis näitab, et varavastaste kuritegude arv ja osakaal on järjekindlalt vähenenud, ei maksa kaotada valvsust, sest esimesel poolaastal kasvas nii kauplustest toime pandud varguste arv kui ka vargused eluruumidest,“ tõi Lauri välja.

Varavastaseid kuritegusid kokku registreeriti 5330, mullu samal ajal 5363. Vargusi kauplustest registreeriti 1986, mullusega võrreldes kasv 5% ja eluruumist 260 korral, kasv 7%. Samas langes sõidukitest toime pandud varguste arv 8% võrra.

Kelmuseid ja arvutikelmuseid registreeriti kokku 1226, mis on kolm protsenti vähem kui mullu. Tõsiste arvutikuritegude ehk arvutiandmete ja -süsteemi vastaste kuritegude arv vähenes seitse protsenti.

Statistika kohaselt registreeriti kriminaalses joobes sõidukijuhtimist 1175 juhul, mis on lähedane mulluse tasemega (1184). „Kui üldised numbrid on pigem rõõmustavad, siis kahjuks pole joobes juhtide arvus märgatavat langust,“ lisas justiitsminister Maris Lauri.

Poolaasta statistikaga on põhjalikult võimalik tutvuda siin.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.