"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Kinnisvara24 Kinnisvaratrendiks on saanud luksuslik üürikorter (0)
16. juuli 2022
Rene Suurkaev

Portaali Kinnisvara24 andmeil on suurenenud nõudlus luksuskorterite ehk täielikult möbleeritud üüripindade vastu ning need on saanud kinnisvaraturu uueks trendiks.

“Kõrgele kvaliteedistandarile vastavat ehk premium-klassi üürikinnisvara otsivad Eestis eelkõige välismaalased, kes elavad siin töö tõttu ajutiselt mõne aasta jooksul ja kel pole mõttekas seetõttu kinnisvara osta,” selgitas Uus Maa Luxumi kinnisvaramaakler Lii Salusaar pressiteates. Taoliste pindade üürijate seas on näiteks inimesed, kes töötavad IT-ettevõtetes, saatkondades ja mujal.

Kinnisvara24 tegevjuhi Urmas Uibomäe sõnul on nõudlus luksusliku üürikinnisvara vastu kasvanud viimastel aastatel, sest töökohtade tõttu on siia kolinud rohkem välismaa spetsialiste. “Eesti inimene võtab üürikodu pigem soodsa lahendusena, kuhu kolivad noored, kel pole veel võimalik endale kodu soetada, või nähakse seda ajutise lahendusena, kuhu kolitakse oma kodu valmimise ajaks. Sellise üürikodu puhul otsitakse pigem soodsat hinda ja mugavat asukohta,” lisas Uibomäe.

Portaali tegevjuhi sõnul leidub inimesi, kes on nõus üürikodu eest rohkem maksma, kuid nõudlus luksuskauba järele ei ole kunagi massiline. “Kuigi siin töötavate välismaa IT-spetsialistide tõttu on nõudlus kvaliteetse üürikinnisvara järele kasvanud ja uue trendina on märgata uusi luksulike üürikorterite pakkumisi, võib eeldada, et see jääb nišikaubaks. Eesti inimene ikkagi ostab endale kodu, kui saab seda endale lubada,” märkis Uibomäe.

Lii Salusaar kinnitas, et kallite üürikorterite ja majade pakkumisi on turul rohkem kui nõudlust. “Pakkumiste arvu kasv on tingitud uute suuremate uusarenduse valmimisest. Inimesed on paigutanud raha kinnisvarasse ja proovivad panna korteri raha teenima. Et üüriturul eristuda, nähakse ka sisekujundusega rohkem vaeva. Kliendid, kes on nõus maksma kvaliteetse kodu eest kõrget üüri, saavad valida mitme alternatiivse pakkumise vahel,” lisas Salusaar.

Kinnisvaramaakler tõi välja ka selle, et luksuslikemate üürikorterite puhul eelistatakse lisatoa olemasolu, et oma tööd osaliselt distansilt teha, mistõttu otsitakse varasema kahetoalise korteri asemel kolmetoalist.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.