"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Rahvusvaheline konverents keskendub loomade aitamisele sõjaolukorras (0)
17. juuli 2022

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) ja Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet korraldavad taas Rahvusvahelise loomakaitse konverentsi, mis toimub 8. septembril 2022 Tallinna Õpetajate Majas. Konverentsi fookuses on seekord eksootilised loomad ja loomade aitamine sõja tingimustes. Esinevad spetsialistid Ameerika Ühendriikidest, Ukrainast, Eestist ja mujalt Euroopast.

Rahvusvaheline loomakaitse konverents toimub juba kolmandat korda ning on pühendatud loomade kaitsmisele ja päästmisele ning inimestele, kes igapäevaselt loomadega tegelevad. Konverentsi eesmärgiks on jagada rahvusvahelisel tasemel teadmisi ja kogemusi ning läbi selle tõsta loomakaitsjate ja kõigi loomadega tegelejate võimekust.

„Loomade heaolu eest seismine on meie ühine kohustus ning Tallinn tegutseb selleks erinevates valdkondades, alates loomaaia arendus- ja teadustegevusest ning lõpetades uute kaitsealade moodustamisega linnas. Sõjategevuse tulemusel kannatavad inimeste kõrval ka loomad ning mul on hea meel, et pakume rahvusvahelistele ekspertidele Tallinnas platvormi nende oluliste teemade üle arutamiseks,“ ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Üha populaarsemaks on muutumas eksootiliste loomade pidamine kodustes tingimustes, mis aga toob sageli kaasa ka probleeme ja vastamata küsimusi.

„Konverentsil on hea võimalus kohtuda spetsialistidega ja teiste loomasõpradega üle kogu maailma, neilt õppida ja nendega kogemusi vahetada. Need probleemid, millega meie siin Eestis silmitsi seisame või võime peagi seista, on kuskil juba lahenduse leidnud, seega ei ole meil otstarbekas hakata ise jalgratast leiutama, vaid ongi hea õppida teiste kogemusest ja kohandada neid meile,” lisas ELS-i juhatuse liige Geit Karurahu.

Mets- ja eksootiliste loomade kaitsmisest räägib konverentsil aastaid loomakaitses töötanud zooloog ja bioloog Chris Draper, kes kõneleb eksootiliste loomade kaubandusest ja sellest, kuidas metsloomi rehabiliteerida. Loomade olukorrast ja nende aitamisest Ukrainas annab ülevaate Natalie Sorokopud, kes tegutseb mitmes kohalikus MTÜ-s. Lisaks tutvustatakse konverentsil seda, kuidas töötavad loomapolitseinikud ning kas ja kuidas tasuks treenida oma kassi.

Osalema on oodatud kõik, kellele pakub huvi loomakaitse valdkond ja selle arendamine või kes kodus loomi peab. Tegu on hea võimalusega saada uusi teadmisi ja kuulda teiste kogemusi.

Registreerumine ja rohkem informatsiooni: https://loomakaitse.ee/konverents2022/

Facebooki üritus: facebook.com/events/984583772185145/

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abivajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Missiooni viiakse ellu loomade otsese abistamise, avalikkuse teavitamise, inimeste koolitamise ning õigusloomes osalemise ja loomakaitsealase järelevalve teel. Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet tegutseb 1940. aastast. Ameti tegevusvaldkonnaks on keskkonna- ja looduskaitse korraldamine ning kommunaalvaldkonda kuuluvate avalike teenuste osutamine Tallinnas, lähtudes soodsa elukeskkonna tagamise eesmärgist ja säästva arengu põhimõtetest.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.