"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Vales kohas parkinud juhi filmimine lõppes Tallinnas kähmlusega (2)
17. juuli 2022
Mats Õun/Pilt on illustratiivne

Tallinnas Gonsiori tänaval vales kohas parkinud auto filmimine päädis sõimu ja kähmlusega.

Tallinna kesklinnas Gonsiori tänaval asuvat kõnni- ja jalgrattateed kasutavad autojuhid pahatihti sõiduki parkimiseks. YouTube’i lehel Testi Eesti avaldati video sellest, kuidas üks kaaskodanik oma kõnniteele pargitud Land Roverisse istus, sellega ülekäigurajale sõitis ja siis sootuks sinna seisma jättis, kirjutab Postimees.

“Tallinna jalakäijate- ja jalgrattateed muudetakse mitteametlikeks parkimiskohtadeks,” kommenteeris antud situatsiooni pealt näinud ja filminud isik, kes selle ka hiljem YouTube’i postitas. 

Hetkel, mil Land Rover juht märkas, et teda filmitakse, läks aga sõneluseks. Asi päädis suisa kähmlusega. “Mida sa filmid?” küsis ülekäiguraja keskele oma auto jätnud ärritunud Land Roveri juht. See oli aga kõigest algus.

Väljaandele Limon kommenteeris PPA-st Kristjan Lukk, et Tallinnas korraldab parkimist ja teeb selle üle järelevalvet munitsipaalpolitsei. “Edastasime siiski info ka liiklusjärelevalvekeskuse menetlejatele, kes täpsustavad videos nähtu asjaolusid ja võtavad vajadusel inimestega ühendust,” lisas ta.

Lukk tuletas juhtidele meelde, et sõidukit tohib peatada ja parkida selleks ettenähtud kohtades ja tingimustel, mis on välja toodud liiklusseaduses. 

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Enn
23. juuli 2022 16:18
Tallinnas puudub kahjuks piisav järelevalve ja see on kasvatanud liiklusraevu ning viinud liikluskultuuri vabalangusesse. MUPO peaks ka rohkem liikuma jala ning jalgrattaga sest autoroolist neid probleeme ei märka.
meister
18. juuli 2022 17:08
Valesti parkinu tunnistab haruharva, et ta on vea teinud. Enamasti õigustab ennast või sõimab. Levinuim on vastus: kas sa ei mahu mööda või?