"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Swedbanki noorte rahulolu oma pangaga on kõrge (0)
18. juuli 2022
Foto: Scanpix

93% 18-30-aastastest Swedbanki klientidest on oma pangaga rahul vastavalt 2022. aasta alguses läbiviidud uuringule ning väga rahul noorte klientide osakaal on suurenenud 10 protsendipunkti võrra.

58% 18-30-aastaseid Swedbanki kliente märkis uuringuküsimustele vastates, et on Swedbanki teenustega väga rahul, andes pangale maksimumhinde skaalal 1–5-ni. 35%  noori vastajaid märkis, et on pangaga rahul (hinne 4), mis teeb rahulolevate noorte klientide osakaaluks kokku 93%. 65% noori, kes uuringus märkisid end olevat üksnes Swedbanki kliendid, hindasid, et on pangaga väga rahul. Koguni 69% noori, kes eelistavad pangaga suhelda vene keeles, andsid Swedbankile kõrgeima hinde.

Viimase kahe aastaga on Swedbankiga väga rahul noorte klientide osakaal suurenenud keskmiselt 10 protsendipunkti võrra – 2020. aastal andis pangale kõrgeima hinde 49% noori kliente ja paremuselt järgmise hinde 42% noori kliente. Kõige rohkem tõid noored Swedbanki teenuse eelistena esile tasuta maksete tegemise võimalust, madalaid pangateenuste tasusid ning noortele suunatud eripakkumisi Swedbanki partneritelt.

„Minul ja kogu Swedbanki tiimil on tohutult hea meel näha, et noored kliendid meid usaldavad ja hindavad. Arendame oma pangateenuseid pidevalt, et vastata nende ootusele, ja küsime regulaarselt ka oma klientidelt nende väga väärtuslikku tagasisidet,” kommenteeris Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla. „Uuringutulemused kinnitasid veelkord, et noored ootavad oma pangalt nõu ja tuge ka raha säästmise ning oma esimese kodu ostmise teekonnal. Olulisel kohal on ka investeerimise ja ettevõtlusega alustamine. Meie eesmärk on olla neile kõiges selles ka teejuhiks.”

Uuringust selgus, et 31% Swedbanki noortest investeerib ning lisaks peab 3% end juba kogenud investoriks. Üle poole ehk 57% vastanutest ütles, et pole veel investeerimisega alustanud, kuid on sellele mõelnud.

Swedbanki uuringus osales 5992 vastajat vanuses 18–30 eluaastat. Veebipõhine uuring viidi läbi eesti ja vene keeles tänavu aasta alguses.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.