"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Eestikeelsed haridusasutused saavad raha muukeelsete laste keeleõppeks (0)
19. juuli 2022
Foto on illustratiivne Foto Scanpix

Eestikeelsed lasteaiad ja põhikoolid saavad 25. juulist kuni 14. augustini taotleda täiendavat toetust toetust mitte-eesti kodukeelega laste keeleõppeks.

Toetus on mõeldud eesti õppekeelega lasteaedadele ja põhikoolidele, kus on vähemalt kümme protsenti mitte-eesti kodukeelega lapsi, teatas haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) pressiesindaja teisipäeval. Toetusmeedet piloteeriti 2021/2022. õppeaastal 23 põhikoolis, nüüd laieneb see ka lasteaedadele.

Toetust saavad taotleda kohalikud omavalitsused ning eraõiguslike lasteaedade ja koolide pidajad, kelle eesti õppekeelega lasteaias ja/või koolis on vähemalt kümme protsenti eesti keelest erineva emakeelega õpilasi. Seejuures peab põhikoolis olema mitte-eesti emakeelega õpilasi kokku vähemalt kaheksa ning lasteaias peab käima kokku vähemalt kümme mitte-eesti emakeelega last ning rühmas, millele toetust taotletakse, peab olema vähemalt kolm mitte-eesti emakeelega last. Toetust saab taotleda ka keelekümblusprogrammi võrgustikku kuuluvale lasteaiarühmale.

Toetuse suurus põhikooliõpilase kohta on 353 eurot ja ühe lasteaiarühma kohta 2020 eurot perioodi jooksul. Toetus on mõeldud koolidele täiendavateks keeleõppe tundideks ja muudeks keeleõppe tegevusteks ning lasteaedadele täiendavateks eestikeelseteks tegevusteks. Toetust on lubatud kasutada õpetajate tööjõukuludeks. Arvestuste kohaselt peaks toetusmeetmest saama kasu ligikaudu 2000 eesti keelest erineva emakeelega põhikooliõpilast ning 550 lasteaiarühma.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.