"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Lasnaidee pakub Lasnamäel esimest korda Ameerika filmielamusi, vabaõhukinos näidatakse nelja erinevat filmi (1)
19. juuli 2022

23. juulil Kivila pargis toimub Lasnamäel esimest korda Ameerika filmipäev „Lasnaidee fännid juba teavad meie iga-aastast üritust LasnaKino. See toimub kindlasti augustis. Kuna USA ja Eesti kahepoolsed suhted saavad sel aastal 100-aastaseks, otsustasime koos USA saatkonnaga Eestis tähistada seda sündmust Ameerika filmide erilinastusega. Ameerika filmipäev Lasnamäel saab olema kirsiks selle sündmuse tähistamise tordil,“ rääkis Lasnaidee MTÜ projektijuht Polina Ljaševa.

LasnaKino America Day eesmärk on tutvustada huvitavaid Ameerika filme, taaselustada Lasnamäe linnaruum, tutvustada Lasnamäed kui lahedate kultuurisündmuste toimumise kohta.

“Meil on väga hea meel toetada Lansaidee Ameerika Päeva filmifestivali 23. juulil,” ütles USA saatkonna kõneisik Mark Nayor. “Sel suvel toimub USA-Eesti diplomaatiliste suhete sajas aastapäev ning ootame väga, et saaksime tähistada koos Lasnamäe kogukonnaga!”

Lisaks muljetele ootab külastajaid põnev viktoriin koos auhindadega.

Ürituse programm on mitmekesine ja kaasaegne: kõik need filmid esindavad erinevaid žanre. Linastub komöödia, noortefilm, draama ja eluloofilm. Filmid linastuvad inglise keeles subtiitritega vene ja eesti keeles.

Korraldajad pakuvad 70 istekohta. Soovi korral võtke kaasa tool, taburet, pleed. Suurema mugavuse huvides on soovitatav riietuda vastavalt ilmale. Vihmase ilmaga tasub võtta kaasa vihmamantlid ja keebid, kuid mitte vihmavarjud, et mitte häirida teisi külastajaid.

Ürituse programm:
13:00-13:30 Ürituse algus. Tervitussõnad.
13:30-15:30 „Koera elu mõte“, komöödia, melodraama, fantaasia
15:30-16:00 Ameerika kino teemaline viktoriin auhindadega
16:00-18:00 „Skate Kitchen“, dokumentaaldraama
18:00-20:00 „Isad ja Tütred“, draama
20:00-22:00 „Mässaja rukkis“, eluloofilm

„Filme valisime koos USA saatkonnaga ja mul on väga hea meel, et saame näidata just neid filme,” lisas Ljaševa „Koera elu mõte“ on äärmiselt liigutav koguperefilm. Filmile järgneb arutelu, mille teemaks on nutikas koer, kes loodab mõista oma elu mõtet, teenides mitut peremeest. See on film sõprusest ja truudusest. Varuge taskurätte – vaatasin seda filmi mitu korda ja iga kord nutsin.”

„Skate Kitchen“ on dokumentaaldraama teismelistest tüdrukutest, kes sõidavad ruladel mööda päikselise New Yorgi tänavaid ja unistavad oma reeglite järgi elu korraldada.

Film „Isad ja Tütred“ räägib isa ja tütre suhetest ning paralleelselt juba täiskasvanud tütre suhetest teda ümbritseva maailmaga. “See on väga hea psühholoogiline melodraama, mis on korraga tõsine ja lihtne,” märkis Ljaševa. “Tänu Russell Crow`le on seda mõnus vaadata.”

Neljas film on „Mässaja rukkis“. “Nagu ütleb filmi pealkiri, see on biograafiline film, mis räägib märkimisväärsest ja kahtlemata dramaatilisest perioodist Ameerika kirjaniku, romaani „Kuristik rukkis“ autori Jerome D. Salingeri elus,” rääkis Ljaševa. “Seega loodame, et iga ürituse külastaja leiab endale meelepärase filmi.“

Üritust toetab USA saatkond Eestis.

Ürituse info Facebookis https://www.facebook.com/events/615893466619737

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Rein
22. juuli 2022 11:12
Halloo, teised linnaosad on ka olemas! Korraldage nendes ka midagi!