"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Ministrite nõunikud said kokku ligi 25 000 eurot lahkumishüvitist (0)
19. juuli 2022
Foto Pixabay

Koos nelja ministriga ametist lahkuma pidanud kümme nõunikku said kokku ligi 25 000 eurot lahkumishüvitist või preemiat.

Kaitseminister Kalle Laaneti nõunikuna töötanud Kristo Enn Vagale makstakse kaitseministeeriumi teatel lahkumishüvitis kahe kuu ametipalga ulatuses ehk kokku 4240 eurot.

Justiitsministeeriumi avalike suhete juht Maria-Elisa Tuulik ütles BNSile, justiitsminister Maris Lauri nõunikud said preemiaks ühe kuupalga: Karita Karotam 1900 eurot, Kristel Kranich 2700 eurot ja Väino Linde 3350 eurot. Lisaks makstakse neile välja kasutamata puhkuse rahaline hüvitis vastavalt kasutamata puhkusepäevade arvule.

Koos haridus- ja teadusminister Liina Kersnaga ametist lahkunud nõunikele makstakse hüvitist ühe kuupalga ulatuses. Minister Kersnal oli kokku kolm nõunikku, kellest kaks töötasid poole kohaga. „Hüvitist saab täiskohaga töötanud nõunik 3000 eurot. Poole kohaga tööle vormistatud nõunikest üks saab 1200 ja teine 1500 euro suuruse hüvitise,” ütles BNSile haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsioonivaldkonna konsultant Iiris Saluri.

Koos ettevõtlus- ja tehnoloogiaminister Andres Sutiga ametist lahkuma pidanud nõunikud said ühe kuupalga ulatuses preemiat: Anita Algus 1600 eurot, Risto Kaljurand 2500 eurot ja Helmuth Martin Reisner 2600 eurot.

Kaitseministri ametist lahkuma pidanud Kalle Laanet jätkab tööd riigikogu liikmena ning temale lahkumishüvitist ei maksta. Lahkumishüvitist ei saa ka riigikogusse naasnud endine ettevõtlus- ja infotehnoloogia minister Andres Sutt, endine justiitsminister Maris Lauri ning endine haridus- ja teadusminister Liina Kersna.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.