Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Kuumade ilmadega tuleks juua rohkesti vett Tallinnas saab kasutada ligi 40 avalikku veekraani (0)
20. juuli 2022

AS Tallinna Vesi on Tallinnas avanud linnaruumis avalikud veevõtukohad, kust saab kuni septembri lõpuni võtta tasuta puhast joogivett.

“Väga kuumade ilmadega on joogivee kättesaadavus eriti kriitilise tähtsusega ning tänavu suvel on linnaruumis 38 avalikku veekraani, kust saab võtta kontrollitud kvaliteediga puhast joogivett,” ütles abilinnapea Vladimir Svet. “Lisaks sellele, et värske kraanivesi on linnaruumis inimestele mugavalt kättesaadav, säästab see ka keskkonda, sest väheneb plastjäätmete hulk.”

AS Tallinna Vesi varahaldusdirektor Tarvi Thomberg märkis, et kui kasvõi pooled tallinlased eelistaksid suvel täita joogikraanist oma pooleliitrist kaasaskantavat veepudelit, siis saaks ühe päeva jooksul ära hoida ligi 225 tuhande plastpudeli tootmise, transpordi ja käitlemisega seotud ressursside kulu. ASi Tallinna Vesi andmetel joob praegu kraanivett ligi 90 protsenti lõpptarbijaist.

Tallinna avalikud kraanid on kantud veebikaardile ning kõik joogipunktid on märgistatud QR-koodiga, mida skaneerides näeb ka teisi kaardil asuvaid veevõtupunkte.

Kesklinna avalikud joogikraanid asuvad Tornide väljaku haljasala Snelli tiigi poolses otsas, Russalka mälestussamba ja mereranna vahel, Lootsi tänava ja Reidi tee ristumise koha lähedal, Maarjamäe memoriaali lähedal Pirita teel, Tiigiveski pargi koerte jalutusväljaku kõrval, Järvevana tee ääres Filtri tee bussipeatuse lähedal ning Järve metsa lähedal parklas. Samuti leiab joogiveekraani Viru tänava ja Pärnu maantee vahel purskkaevu lähedalt, vanalinnast Harju ja Niguliste tänava nurgalt, Toompealt Taani kuninga aiast, Uuelt turult, Piiskopi aiast, Politseipargist, Järvevana tee kergliiklusteelt ja Kadrioru pargist.

Veevõtupunktid on ka Vabaõhumuuseumi teel, Pirita rannahoone läheduses ja Astangu kergliiklusteel.

Lisaks 38 avalikule veekraanile leiab paljudelt Tallinnas toimuvatelt avalikelt üritustelt veepaagid tasuta joogiveega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.