"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Euroopa Liit võttis vastu uue sanktsioonipaketi (0)
21. juuli 2022
Foto Scanpix

Neljapäeval, 21. juulil võttis Euroopa Liit vastu uue sanktsioonipaketi, uute meetmetena keelatakse kulla import Venemaalt, laiendatakse ekspordipiiranguid ning lisatakse piirangute alla täiendavaid isikuid ja üksusi.

Euroopa Liidu Nõukogu on varasemalt kehtestanud kuus mahukat sanktsioonipaketti vastusena Venemaa sõjalisele agressioonile Ukrainas. Uues paketis täpsustatakse ja parandatakse varasemalt vastu võetud määruste sõnastusi, lisatakse mõned erandid ning uusi piiravaid meetmeid.

Pakett sisaldab Venemaalt kulla ja kuldehete impordi keeldu, mis on Venemaa suurim ekspordiartikkel peale energiasektorit. Laiendatakse ka ekspordikeelu nimekirja, et veelgi tugevamalt takistada Venemaa Föderatsiooni militaar- ja kaitsevõimekuse arendamist, teatas välisministeerium.

Sanktsioonide nimistusse lisatakse 48 inimest ja üheksa juriidilist üksust, kes on olnud seotud Venemaa sõjategevusega Ukrainas, sealhulgas osalenud sõjakuritegudes. Eesti ettepanekul lisatakse paketti oluline erand ohtlike kemikaalide suhtes, et vältida ohtu nii keskkonnale kui ka inimestele. Ettevõtetest karmistatakse veelgi Sberbankile juba kehtestatud piiranguid.

“Venemaa-vastaste sanktsioonidega jätkamine on hädavajalik Venemaa lakkamatuks survestamiseks, see on Eesti välispoliitika vaatepunktist nii väärtuseline kui ka eksistentsiaalne küsimus,” rõhutas välisminister Urmas Reinsalu pressiteates.

“Pean väga oluliseks, et kehtestaksime ka keelu torujuhtme kaudu veetavale Vene naftale ja lõpetaksime gaasi ostmise. Jätkata tuleb sanktsioonide kehtestamist suurimatele Vene pankadele, ettevõtetele ja isikutele,” lisas ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.