"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tallinnas tuleb oktoobris rahvusvaheline kosmose küberturbe konverents (0)
21. juuli 2022
Eestis on noored teadlased ja tudengid hakanud tänu toetusetele viimastel aastatel aktiivsemalt arendama ja leiutama erinevaid viise, kuidas veel maapealset elu kosmosetehnoloogiate abil paremaks muuta.

Tallinnas 26.-27. oktoobril peetav rahvusvaheline küber-ja kosmoseturvalisuse konverents keskendub kosmoseturvalisuse tarkvaraarendusele ja küberturvalisusele kosmosevaldkonnas, vahendab BNS.

Teemat avavad mitmed eksperdid rahvusvahelistest ettevõtetest ja organisatsioonidest nagu Euroopa Kosmoseagentuur, Euroopa Kaitseagentuur ning Airbus. 

Küber-ja kosmoseturvalisuse konverentsil astub peaesinejana üles Euroopa Kosmoseagentuuri telekommunikatsiooni ja integreeritud rakenduste direktor Elodie Viau, kelle sõnul ei ole kosmos ainuüksi tulevik, vaid ka meie olevik juba tänasel päeval. “Usun, et Eesti on digiriigina suurepärane koht, kus näidata teema aktuaalsust ning arutada valdkonna ekspertidega kosmose turvalisuse üle ajal, mil küberrünnakud on igapäevane nähtus,” kommenteerib Viau. 

Konverentsi eesmärk on tuua tähelepanu erinevatele võimalustele kosmose valdkonnas, et ennustada ja visualiseerida nõudlust antud sektoris ning kasvatada kosmosehuviliste kogukonda, et tagada jätkusuutlik kasv ka tulevikuks.

“Kosmosevaldkonda ootab lähiaastatel ees hüppeline võrgustumine ja digitaliseerimine, mistõttu muutub ka küberturvalisus kosmoses üha olulisemaks. Eestis on olemasolev küberturbe kompetents maailmatasemel ning konverents annab võimaluse arendada küberturbe valdkonna võimekust koostöös teiste globaalselt edumeelsete organisatsioonidega,” ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi küberturvalisuse ekspert Marily Hendrikson. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.