"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Kaja Kallas: Eesti hea kaitsehoiak peab võtma Kremlilt rünnakumõtted (1)
22. juuli 2022
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Mats Õun

“See tähendab seda, et meil on oma kaitse ja kollektiivne NATO kaitse,” rääkis peaminister Kaja Kallas. “Olukord on muutunud, sest seni arvasid kõik, et Venemaa ei võta sellist agressiooni ette. Venemaa ise on ka seda häbenenud. Krimmis oli vaba tahe, Donbassis rohelised mehikesed – iga kord sai ta oma tegevuse andeks. Seetõttu on täiemahuline sõda Ukrainas ka signaal meile, et kaitsehoiak peab minema heidutuselt kaitsele. Siiani on heidutushoiak töötanud, sest Venemaa ei ole meile kallale tulnud.”

Peaminister Kaja Kallas ütles usutluses Postimehele, et Eesti peab saavutama sedavõrd kindla kaitsehoiaku, et Venemaal ei teki isegi mõtet Eestit rünnata, vahendab BNS. Kallase sõnul on Eesti praegu hästi kaitstud.

Kallase ütles, et Eesti läks NATO tippkohtumislee küsima diviisi juhtimisstaapi, mille ka sai. “Selle juures on meie oma üksused, siia saadetud liitlaste üksused ja liitlaste kodumaal paiknevad üksused, mis on kohe valmis siia kaitsele tulema,” lausus Kallas.

Küsimusele, mitu aastat kulub, et vaaks uue Eesti kaitsekorraldusega rahul olla, vastas valitsusjuht, et see peaks olema üks aasta. “Meil ei ole aega oodata. Me oleme järjest läinud relvahangetese. Kõige olulisem on käsuahel, kes kellele korraldusi annab ja kuidas need asjad kokku jooksevad,” sõnas Kallas.

Tema sõnu on Eesti juba praegu valmis Vene vägedega võitlema. “Küsimus on, kui tugevalt oleme valmis väed tagasi lööma. Meie kaitsehoiak peab olema selline, et Venemaal ei tekiks isegi mõtet meid rünnata,” rõhutas Kallas.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
22. juuli 2022 10:29
On Venemaal neid mõtteid üldse olnudki? Kaja kinnitab seda ju siingi otsesõnu, "et Venemaal ei tekiks isegi mõtet meid rünnata"! Ehk siis miljoneid kulutatakse täiesti põhjendamatult, lihtsalt nö. igaks juhuks. Samahästi võiksime endid siis juba kindlustada ka ootamatu vulkaanipurske vastu Pärnumaal! Pealegi on mistahes sõjalisest kaitsest, mis igal juhul eeldab reaalset konflikti koos sellega kaasnevate materiaalsete ja inimkaotuste alati parem head ja vastastikku lugupidavad ja usaldusväärsed suhted kõigi oma naabritega sõltumata nende valitsemisvormist või usulistest tõekspidamistest või kultuurilis poliitilistest traditsioonidest.