"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Lasterikkad pered kogunevad reedel Harjumaal suvekooli (0)
22. juuli 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

Harjumaal Paunküla heaolukeskuses toimub reedest pühapäevani Eesti Lasterikaste Perede Liidu 26. suvekool, kuhu oodatakse enam kui 800 osalejat, vahendab BNS.

Suvekooli traditsiooni kohaselt vahetub igal aastal sündmuse peakorraldaja, kelleks on tänavu Harjumaa ja Tallinna suurperesid koondav ühing Harjumaa Lasterikkad. Reedel startivas suvekoolis saavad kokku 160 perekonda ehk 818 suurpere liiget 14 maakonnast. Suurim pere kümne liikmega tuleb Pärnumaalt.

Suvekool avatakse heategevuslaadaga, kus pered müüvad oma kätega loodud küpsetisi, hoidiseid ja käsitööesemeid. Kogu heategevuslaada ja õnneloosi tulu annetatakse Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule. Kogutud rahasumma üleandmine toimub pühapäeva keskpäeval.

Sündmuse peakorraldaja Harjumaa Lasterikkad juhatuse esinaise Krista Keelmann-Vessini sõnul on Suvekoolis väga tähtis osa perede omavahelisel suhtlemisel, info hankimisel ning ka meeldival ja vahetul koosolemisel. „Värve lisavad mitmed kultuurilised etteasted ning liikumisrõõmu pakuvad erinevad sportlikud tegevused,“ lausus Keelmann-Vessin.

Kolme päeva vältel toimuvad suvekoolis mitmed põnevad tegevused, külas on päästeamet, adrenaliini pakuvad meeskonna- ja teatevõistlused, teadmisi saab proovile panna viktoriinis ning kunstiannet näidata joonistusvõistlusel. Esimesel õhtul teeb muusikalise etteaste Shanon, teisel õhtul ansambel Kurjad Plaanid.

„Suvekool on nagu seiklusfilm, mille stsenaariumi õnnestumisele aitavad kaasa kõik osalejad,“ hindas Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Varasemate aastate osalejad on kiitnud kvaliteetset ja sisutihedat programmi, mis pakub väljundit kogu perele. Lisaks annab Suvekool võimaluse teiste osalejatega mõtteid vahetada, uusi sõpru ja tuttavaid leida ning vanadega taas kohtuda,“ lisas Õunap.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu Suvekool saab suuresti teoks tänu heale tahtele. Projekti rahastab sotsiaalministeerium ja MTÜ Aitan Eestit ning selle toimumisele aitavad kaasa 44 ettevõtet ligi 20 vabatahtlikuga.

Eesti Lasterikaste Perede Liit tegutseb 1996. aastast ning sinna kuulub 19 organisatsiooni koos rohkem kui 3300 kolme ja enama lapsega perekonna ning 12 000 lasterikka pere lapsega.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.