"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Eestit külastavad NATO laevad (0)
25. juuli 2022
Foto Scanpix

“NATO 1. alaline mereväegrupp on tänavu siin teist korda. See on kinnitus NATO järjepidevast kohalolust meie regioonis,” ütles mereväe ülema asetäitja mereväekapten Johan-Elias Seljamaa. “Selliste visiitide tulemusena leiame liitlastega aina enam koostöö võimalusi. Külastuste praktiline eesmärk seisneb ka võimaluses neil tutvuda siinsete mereliste olude ja tingimustega”.

Esmaspäeva hommikul saabusid nii Tallinna Vanasadamasse kui Muuga sadamasse visiidile NATO 1. alalise mereväegrupi laevad.

Esimesed kaks laeva, Hollandi staabilaev ja ühtlasi grupi lipulaev HNLMS Karel Doorman ning portugallaste fregatt NRP Corte-Real, sildusid Tallinna Vanasadamasse esmaspäeva hommikul. Kolmas laev, brittide tanker RFA Tidesurge, sildus Muuga sadamasse.

Täna on laevade komandöridel ning hollandlasest grupi ülemal kommodoor Jeanette Morangil plaanis kohtuda kaitseväe juhataja asetäitja kindralmajor Veiko-Vello Palmi ja kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler Tiina Uudebergiga.

Visiidi vältel saavad laevad täiendada oma varusid ning valmistuda järgnevateks ülesanneteks. Sadamates viibides aitavad seda koordineerida lisaks mereväelastele ja sadamatöötajatele ka läviohvitserid Kaitseliidu Tallinna maleva meredivisjonist.

Viimati külastasid NATO 1. alalise mereväegrupi laevad Eestit tänavu aprillis, pärast mida tegid grupi laevad koostöö harjutuse Eesti mereväe väekaitsekaatrite ja õhuväe lennukitega.

NATO alalised merejõudude grupid on püsivas valmiduses olevad üksused. Merejõudude grupid on võimelised korraldama operatsioone nii rahu- kui sõjaajal ja tagavad oma tegevusega liitlaste kohalolu ning püsiva kõrge reageerimisvalmiduse.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.